Πρωταγωνιστής ο χορός των Γριζοφόρων ανήμερα του Πανηγυριού στα Άνω Λιόσια

Αναμφίβολα το βράδυ του εορτασμού των Πολιούχων των Άνω Λιοσίων Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης, τον πρώτο λόγο στις νότες παράδοσης έχουν οι Αρβανίτικοι Σύλλογοι και οι Γριζοφόρες.

Ωστόσο η βραδιά ξεκίνησε με εξαίσιους παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς από το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού “η Πάρνηθα” που και φέτος ανέδειξε με την έξοχη εμφάνισή του, το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας.

Στη συνέχεια συνοδεία της Ορχήστρας του δικού μας εξαίρετου ερμηνευτή Σπύρου Μπέμπου, ανέβηκαν επί σκηνής οι Γριζοφόρες που στην κυριολεξία με, τις απείρου κάλους παραδοσιακές φορεσιές και τους μοναδικούς χορούς τους, λάμπρυναν τις εκδηλώσεις.

Εμφανίστηκαν οι Σύλλογοι:

Χορευτικό Ενότητας Φυλής

Σύλλογος Γυναικών Φυλής “ΦΥΛΑΣΙΑ”

Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “ΓΡΙΖΑ”

Απλά ήταν όλες τους υπέροχες!

Τα χορευτικά συγκροτήματα χειροκρότησαν με θέρμη, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος, ο Α' επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, ο π. Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών Φορέων και πλήθος κόσμου.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου