Συγχαρητήρια και ευχαριστίες εισέπραξε ο Χρήστος Παππούς για το πανέμορφο μονοπάτι στον Προφήτη Ηλία Φυλής

Την ικανοποίησή τους για την κατασκευή του μονοπατιού που οδηγεί στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Φυλής και εξασφαλίζει ασφαλή και άνετη πρόσβαση προς το εκκλησάκι, εξέφρασαν προς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου, πιστοί που προσήλθαν στον Προφήτη Ηλία κατά το διήμερο εορτασμό του ναού.

Το έργο αν και έχει ολοκληρωθεί από διετίας και είναι γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη και για τους υπόλοιπους πιστούς που λόγω της πανδημίας δεν είχαν προσέλθει τα τελευταία χρόνια στον Προφήτη Ηλία.

“Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν οι αλλαγές και το μονοπάτι που φτιάξαμε. Ήταν απαραίτητο και για την ασφάλεια σας αλλά και για την αναβάθμιση του χώρου. Όπως φροντίσαμε όλα τα μοναστήρια έτσι ενεργήσαμε και εδώ γιατί θέλουμε να καθιερώσουμε τη Φυλή και ως τόπο θρησκευτικού τουρισμού” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς.

Το έργο έτρεξε με ταχύτατους ρυθμούς η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου που με τη στήριξη της αρχαιολόγου Σοφίας Βερούτη και της Διευθύντριας Εφορίας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Χριστίνας Μερκούρη, έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες και εξασφαλίστηκαν οι ειδικές άδειες ώστε να κατασκευαστεί αυτό το πανέμορφο λιθόχτιστο μονοπάτι που ξεκινά από το ύψος του παλιού υδραγωγείου και φτάνει ψηλά έως το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Το μονοπάτι εξασφαλίζει καλύτερη και φυσικά ασφαλέστερη πρόσβαση στο γραφικό ξωκλήσι. Δεξιά και αριστερά σε όλο το μήκος του μονοπατιού έχουν τοποθετηθεί ξύλινα παλαιωμένα κάγκελα για να μην αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του τοπίου ενώ στα φυσικά πλατώματα του μονοπατιού έχουν τοποθετηθεί ξύλινα παγκάκια για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την υπέροχη θέα ή να κάνουν με διαλείμματα ξεκούρασης την ανάβαση της διαδρομής η οποία ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο .

Παράλληλα έχει τοποθετηθεί διακριτικός φωτισμός που λειτουργεί με φωτοκύτταρο ώστε ο χώρος να είναι φωτεινός και το βράδυ,έχουν τοποθετηθεί κάδοι απορριμμάτων που δεν διαταράσσουν το τοπίο και τέλος επισκευάστηκε ο επιβλητικός σταυρός που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου.

“Ο Προφήτης Ηλίας βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση με υπέροχη θέα. Θέλουμε ο κόσμος να ανεβαίνει στο βουνό χωρίς να κινδυνεύει να τραυματιστεί. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θρησκευτικό και φυσικό πλούτο της Φυλής και προσπαθούμε καθημερινά με μικρά και μεγάλα έργα να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και την καθημερινότητα των δημοτών μας ευκολότερη” υπογράμμισε η Ελένη Λιάκου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου