Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της υπομονής, της καρτερίας, της αγάπης και της συγχώρεσης, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού πατέρα Μηνά Αλεξιάδη, ιερείς της Μητρόπολης και τους μοναχούς που συνοδεύουν το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου που φιλοξενείται στο ναό.

Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου συμμετείχαν στην λιτάνευση της εικόνας και των οστών του Αγίου Νεκταρίου καθώς και της Σταυροθήκης της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η φιλαρμονική του Δήμου Φυλής υπό τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη απέδωσε τιμές ενώ τα Άγια Προσκυνήματα συνόδευσαν μυροφόρες και μέλη του συλλόγου Μακεδόνων Θρακών Φυλής ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές.

Στο σκληρό βίο του Αγίου Νεκταρίου αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και κάλεσε τους πιστούς με προσευχή και καρτερία να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος, οι Αντιδήμαρχοι Φυλής και Τεχνικών Έργων Ελένη Λιάκου και Θανάσης Σχίζας αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Η Πάρνηθα Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Βασίλης Γεωργιάδης και Μαρίνος Σαρλάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σονίδης.

ΒΙΝΤΕΟ: Κήρυγμα Μητροπολίτη Αθηναγόρα και φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου