Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε ο Χρήστος Παππούς με την ομιλία του για την 28η Οκτωβρίου 1940

 


Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας έστειλε σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας στην πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων.
Ο Χρήστος Παππούς αφού χαρακτήρισε την 28η Οκτωβρίου 1940 “Φωτεινό Φάρο εθνικής αξιοπρέπειας και πατριωτισμού” υπογράμμισε πως “δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα εθνικά μας ελαττώματα, τη διχόνοια και το διχασμό. Γιατί εξαιτίας τους δεν κεφαλαιοποιήσαμε τις θυσίες του πολέμου ούτε καν τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και εδώ είναι το σημείο που πρέπει να επιμείνουμε ως χώρα” τόνισε.
Ο Δήμαρχος Φυλής με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε στο σύμφωνο αδελφοποίησης και τη βοήθεια του Δήμου Φυλής προς το Καστελλόριζο, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να αναπτυχθούν τέτοιοι ισχυροί συμβολισμοί που θα τονώνουν και θα στηρίζουν τους ακρίτες μας.
“Με μπροστάρηδες τους νέους μας, τους δασκάλους και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας και θα σταθούμε αντάξιοι τους.
Με Δημοκρατία, Κοινωνική Αλληλεγγύη και σεβασμό θα οδηγήσουμε την πατρίδα στην ευημερία και την πρόοδο” κατέληξε την ομιλία του ο Δήμαρχος Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου