Συνεργασία Κοινωνικών Δομών Φυλής – Αγίων Αναργύρων για δράσεις στήριξης των ωφελουμένων Δημοτών

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, ανάμεσα σε Επιστημονικά Στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής με την Ψυχίατρο/ Παιδοψυχίατρο , Κοινωνικούς Λειτουργούς / και Ψυχολόγους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων (που είναι η πλησιέστερη δομή προς τον Δήμο Φυλής)

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας και δικτύωσης με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και τους Ψυχολόγους του Κέντρου Κοινότητας καθώς και των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Στόχοι της εν λόγω συνάντησης ήταν η γνωριμία , η δικτύωση και η κατανόηση του εύρους των παρεχόμενων υπηρεσιών κάθε δομής και η ενίσχυση της μεταξύ των δύο γειτονικών Πόλεων συνεργασίας, για ολιστική προσέγγιση και παρέμβαση της Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ωφελουμένων , μέσω παραπομπών και δράσεων ευαισθητοποίησης στα πλαίσια της Kοινότητας.

Κοινός προβληματισμός ήταν η αύξηση των περιστατικών παιδιών και ενηλίκων και οι δυσκολίες διαχείριση τους. Επιθυμία όλων η συνάντηση αυτή να καθιερωθεί με σκοπό την συνέχιση της καλής συνεργασίας και επίλυσης διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν.


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, αναφορικά με την συνάντηση δικτύωσης υπογράμμισε ότι : Η πανδημική κρίση μας έφερε αντιμέτωπους με ορισμένα κοινωνικά φαινόμενα για τα οποία, οφείλουμε να προσαρμόσουμε συνεργασίες και δράσεις, προς όφελος και υποστήριξη, των ωφελουμένων μας .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου