Δυό μέρες μόνο για μια μεγάλη εικαστική εμπειρία στην ατομική έκθεση της Παυλίνας Βαγιωνή


Πάνω η Παυλίνα Βαγιωνή

και κάτω η δημοσιογράφος Εύη Τριανταφύλλου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος που ανήκουν στο fan κοινό της κι επισκέφθηκαν την πρωτοποριακή ατομική της Έκθεση 



Του Αργύρη Αργυρόπουλου

Τελευταίες μέρες της ατομικής έκθεσης «Συμφωνία των Σειρήνων σε Σολ δίεση» Παυλίνας Βαγιωνή, στην gallery Καππάτος (Αθηνάς 12, 2ος όροφος). Τα φώτα κλείνουν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, μετά από ένα μήνα που προκάλεσε αίσθηση στα εικαστικά δρώμενα της πρωτεύουσας.

Οι δεκάδες επισκέπτες της έκθεσης, πολλοί από τους οποίους έγραψαν διθυράμβους στο βιβλίο επισκεπτών, έζησαν μια μοναδική εικαστική εμπειρία, μέσα από το συνδυασμό της ζωγραφικής με τη γλυπτική, τη μουσική, το χορό και την ψηφιακή τεχνολογία.

Δομημένη σε τέσσερις χώρους της gallery η έκθεση έχει ως κεντρικό θέμα τις σειρήνες, ένα μυθικό πλάσμα που συμβολίζει την παγίδευση του μυαλού. Περισσότερο γνωστές από τις περιπέτειες του Οδυσσέα, οι σειρήνες γοήτευαν με τη μουσική τους. Μια εκδοχή αυτής της μουσικής «ντύνει» την έκθεση, εξ ης και ο τίτλος «η Συμφωνία των Σειρήνων». Όσο για την τονικότητα της συμφωνίας σε σολ δίεση, αναδεικνύει το πολύπλευρο ταλέντο της Παυλίνας Βαγιωνή, που εκτός από εικαστικός είναι και μονωδός, με εναρκτήρια νότα της το σολ δίεση.

Αλλά όλα αυτά μπορείτε να τα ζήσετε. Αρκεί να εκμεταλλευτείτε τις δύο τελευταίες μέρες της έκθεσης. Υπάρχει χρόνος για όσους φυσικά μείνουν στο «κλεινόν άστυ» το τριήμερο που μόλις άρχισε.

Η Παυλίνα Βαγιωνή είναι απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθηνών, όπου σπούδασε ζωγραφική με τους καθηγητές Γιάννη Ψυχοπαίδη, Άγγελο Αντωνόπουλο και σκηνογραφία με την Λίλη Πεζανού. Είναι επίσης διπλωματούχος μονωδός. Τα εργαστήριά της βρίσκονται στην Αθήνα και στο Χιούστον, Τέξας των ΗΠΑ. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε διεθνή έντυπα και βιβλία της Τέχνης.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου