3 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και 693 καφέ κάδους παρέδωσε ο Γιώργος Πατούλης στο Χρήστο Παππού

3 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων και 693 καφέ κάδους παρέλαβε το πρωί στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας του Δήμου.

Με αυτό τον ειδικό εξοπλισμό ο Δήμος Φυλής δημιουργεί ένα ακόμη ρεύμα στη συλλογή απορριμάτων καθώς τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα θα συλλέγονται πλέον σε χωριστούς καφέ κάδους και στη συνέχεια θα κομποστοποιούνται δημιουργώντας εδαφοβελτιωτικό υλικό. Τα ειδικά απορριμματοφόρα μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, επί τόπου κάνουν άμεση πλύση των κάδων και του οδοστρώματος και αυτοκαθαρίζονται.
​“Κρίκο κρίκο δημιουργούμε την μεγάλη αλυσίδα για την πράσινη Περιφέρεια Αττικής” υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ο οποίος τόνισε πως “είμαστε σήμερα στη Φυλή, σε ένα Δήμο που έχει βάλει πλάτη σε όλη την Αττική όλα αυτά τα χρόνια καθώς εδώ γίνεται η διαχείριση των σύμμεικτων απορριμάτων και με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουμε στο σημείο και να σταματήσει η ταφή και ουσιαστικά να μην υπάρχουν σκουπίδια. Αυτό είναι το όραμά που μοιραζόμαστε με το Χρήστο Παππού και πιστεύω ότι με τη δυναμική που υπάρχει θα το πετύχουμε” κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.
​Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη τόνισε” είμαστε εδώ και εργαζόμαστε για μια πόλη καθαρή και πράσινη και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε” . Ο Δήμαρχος Φυλής προανήγγειλε την πραγματοποίηση και νέων δράσεων για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και την προστασία του περιβάλλοντος υπογραμμίζοντας πως “ξεκινήσαμε τις πρώτες δράσεις με την ανάπλαση της χωματερής στη Φυλή και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών με στόχο ο Δήμος Φυλής να γίνει ο πιο πράσινος Δήμος της Αττικής”.
​Τα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα προσέφερε δωρεάν η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Φυλής στο πλαίσιο της διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης σε δήμους της Αττικής. Παράλληλα αναπτύσσεται και η δεύτερη φάση του προγράμματος που αφορά στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών και έχει στόχο την αλλαγή της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης ενώ στην διαδικασία παράδοσης παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Μιχάλης Οικονομάκης, Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας οι Αναπληρωτές Δημάρχου Βασίλης Γεωργιάδης, Γιώργος Ραφτέλης και Γιώργος Σονίδης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Δημήτρης Καμπόλης.

Οι καφέ κάδοι, θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα, οι παιδικοί σταθμοί, οι λαϊκές αγορές κ.α. στην προσπάθεια ανάπτυξης του νέου δικτύου συλλογής που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αλλά και την αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιεί Δήμο και πολίτες.

VIDEOS και Φωτό

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου