Διαχρονικός και ουσιαστικός υποστηρικτής της εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας ο Θανάσης Μπούρας

Ικανοποίηση για την υπογραφή συμφωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη τη Πέμπτη στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων η συμφωνία εξυγίανσης – μεταβίβασης επιχείρησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία πρόκειται να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Παναγιώτης Ξενοκώστας, ο εκπρόσωπος της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Ιωάννης Στεφάνου, οι εκπρόσωποι της εταιρείας GALAXY, Χαρίκλεια Ξάνθη και Μαρία Καρδαράκη, οι εκπρόσωποι της ALPHA BANK, Ελεονώρα Καραμάνη και Αθηνά Παλλίκαρη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ Α.Ε.», Γεώργιος Ποιμενίδης και Παναγιώτα Μπισμπίκη και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Ιωαννίδης.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας, παρέστη στην υπογραφή της ιστορικής αυτής συμφωνίας, αισθανόμενος ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, επιτέλους, το χρονίζον ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας επιλύεται με την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς α. επενδύονται άμεσα 100 εκατ. Δολαρίων, β. διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των 600 εργαζομένων των Ναυπηγείων, γ. αποζημιώνονται οι εργαζόμενοι με το ποσό ύψους 13,4 εκατ. Ευρώ, αποπληρώνοντας έτσι στο 100% τις υπόλοιπες οφειλές, δ. δημιουργούνται 1.400 νέες θέσεις εργασίας στα επόμενα 3 χρόνια, ε. το ελληνικό δημόσιο αποκτά έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) κατά τα επόμενα 25 έτη και στ. ενισχύεται η ελληνική οικονομία με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την ελληνική βιομηχανία.

Ο κ. Μπούρας καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο των 2,5 τελευταίων ετών όσο και πρωτύτερα (πάνω από 10 χρόνια) από την εποχή που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται τα προβλήματα δυσλειτουργίας των Ναυπηγείων, στεκόταν στο πλευρό των εργαζομένων με τους οποίους βρισκόταν σε άμεση συνεργασία για την επίτευξη της εξυγίανση, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν τον κυριότερο πυλώνα ανάπτυξης και οικονομίας τόσο για τη Δυτική Αττική όσο και για όλη τη χώρα.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Μπούρας πρωτοστατούσε ενεργώντας κατάλληλα, προκειμένου να κατατίθενται ανά τρίμηνο οι τροπολογίες σε επιμέρους Νομοσχέδια, ώστε να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και να παραμένουν ζωντανά και σε λειτουργία τα Ναυπηγεία κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η ημέρα υπογραφής της συμφωνίας είναι από τις πιο σημαντικές στην πολιτική διαδρομή του κ. Μπούρα, καθώς αισθάνεται δικαιωμένος για όλες τις προσπάθειες που κατέλαβε μαζί με την πολιτική ηγεσία των συνεργαζόμενων Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου