Στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» οι εργαζόμενοι του προγράμματος...

 ...γεμίζοντας τις καρδιές τους με δύναμη κι αγάπη για να την δώσουν με τη σειρά τους στα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας


Σε κλίμα γιορτινό, εύφορο και συγκινητικό, λόγω της επερχόμενης γιορτής των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», πραγματοποίησαν τον στολισμό του χριστουγεννιάτικού τους δέντρου.

Στο στολισμό έδωσε το παρών ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής. Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος μαζί με την Διευθύντρια του Βοήθεια στο Σπίτι Ιωάννα Λιόση, ευχήθηκαν καλές γιορτές με υγεία σε όλο το προσωπικό.

Αναμφιβόλως, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι από τα πιο όμορφα έθιμα και κάθε χρόνο η εικόνα του λαμπροστολισμένου δέντρου, δίνει χαρά σε όλους και ειδικά στους ανθρώπους του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια παρέχουν φροντίδα στους δημότες που έχουν ανάγκη, με περίσσιο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας, με αυταπάρνηση και ηθική υποχρέωση απέναντι στον συνάνθρωπο.

Άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, άνθρωποι που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, δέχονται σε καθημερινό επίπεδο τη φροντίδα και την υποστήριξη των εργαζομένων του «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Σκοπός του προγράμματος είναι, έτσι κι αλλιώς, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης, η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των επωφελούμενων και η προώθηση στην απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Προπομπός των ημερών που έρχονται, λοιπόν, είναι ο στολισμός του δέντρου, ο οποίος προσδοκά να δώσει χαρά, δύναμη, ψυχολογική τόνωση και να στείλει παραλλήλως το μήνυμα της αγάπης, της ενότητας και του θερμού εναγκαλισμού σε όλους τους ανθρώπους που το χρειάζονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου