Δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα του Δήμου Φυλής σε συνεργασία με το Πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy
 Ο Δήμος Φυλής προχωράει στην υλοποίηση στρατηγικής συνεργασίας με Πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν στους εργαζόμενους στο Δήμο και στο σύνολο των δημοτών, όσων εργάζονται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, φοιτητών καθώς επίσης και ανέργων. Συγκεκριμένα, η Cisco σε συνεργασία με την Space Hellas και ένα από τα κέντρα υποστήριξής του δικτύου των ακαδημιών της, το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος - Scientific College of Greece, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της αγοράς, Το μάθημα της κυβερνοασφάλειας: CyberOps Associate Course, το οποίο διεξάγεται μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy NetAcad.

To νέο διαδικτυακό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους αναζητούν καριέρα προσανατολισμένη στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας αλλά και για αυτούς που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και των ψηφιακών συστημάτων. Επιπλέον δε, το πρόγραμμα παρέχει ουσιαστική γνώση σε όσους θέλουν να ενημερωθούν και να προστατευτούν από τις νέες απειλές που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να προστατεύσουν την καθημερινή τους χρήση στο διαδίκτυο, όπου πλέον συνδέονται δισεκατομμύρια συσκευές.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από την αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων και την αναδιαμόρφωση του τρόπου εργασίας αλλά και του απαιτούμενου γνωστικού αντικειμένου, οι εργαζόμενοι αλλά και όσοι θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας, καλούνται να εξοικειωθούν άμεσα με τις νέες τεχνολογίες, αναδεικνύοντας τη σημασία και αξία των ψηφιακών δεξιοτήτων. Μέσα από αυτό το νέο μοντέλο επιμόρφωσης και κατάρτισης δημιουργείται μια πραγματική προστιθέμενη αξία τόσο για την καθημερινότητα όσο και την επαγγελματική τους προοπτική. Τα Προγράμματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy NetAcad επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και την επαγγελματική αποκατάσταση/πιστοποίηση.

Προϋποθέσεις

Για την κάλυψη των προαπαιτουμένων, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε πρώτο χρόνο στα δύο προπαρασκευαστικά courses μικρής διάρκειας, επίσης, δωρεάν παροχή του Προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy NetAcad:


Το πρόγραμμα του μαθήματος της κυβερνοασφάλειας: CyberOps Associate Course έχει διάρκεια τριών μηνών, ενώ όσοι το ολοκληρώσουν με επιτυχία θα λάβουν από το Πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy NetAcad:

  • ψηφιακό πιστοποιητικό (digital badge).

  • πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του προγράμματος.

  • Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για εκείνους που θα πετύχουν τις 25 υψηλότερες βαθμολογίες να συνεχίσουν για το Industry Certification λαμβάνοντας 100% δωρεάν τα μαθήματα και εκπτωτικό κουπόνι που θα προσφέρει 51% έκπτωση στο κόστος της εξέτασης πιστοποίησης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι δημότες και καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να εξηγήσουν μεταξύ άλλων τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας σε ένα εταιρικό περιβάλλον, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των Windows και Linux λειτουργικών συστημάτων, ενώ παράλληλα, θα μπορούν να αναλύσουν τη λειτουργία πρωτοκόλλων και υπηρεσιών δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 2132042815 ή στο e-mail: gd@fyli.gr

Ειδικότερα, πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση για το CyberOps Associate, τα προπαρασκευαστικά μαθήματα αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή θα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο.

Εναλλακτικά για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ. Εγγραφές από 1 έως 12 Δεκεμβρίου 2022.


Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς επεσήμανε σχετικά: Στα πλαίσια της συνολικής στρατηγικής του Δήμου Φυλής για την διαρκή επιμόρφωση των συμπολιτών μας προχωράμε σε ένα ακόμη πρωτοποριακό εγχείρημα. Έτσι μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη συνεργασία μας με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπου ήδη έχουν αποφοιτήσει και συμμετέχουν κάθε χρόνο δεκάδες νέοι φοιτητές, εγκαινιάζουμε μια ακόμη σημαντική συνεργασία.

Ο Δήμος Φυλής ως Ακαδημία της Cisco Net Academy και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, θα προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά μαθήματα εξειδικευμένων Ψηφιακών Δεξιοτήτων στο σύνολο των συνδημοτών μας που εργάζονται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σε Φοιτητές , Ανέργους αλλά και στους Εργαζόμενους του Δήμου που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Ειδικά στις μέρες μας, που η Κυβερνοασφάλεια απειλείται διαρκώς από κακόβουλες διαδικτυακές επιθέσεις, οι γνώσεις, η εξειδίκευση και η επιμόρφωση σε αυτόν τον τομέα είναι χρήσιμες και αναγκαίες, όσο ποτέ.

Καλούμε λοιπόν τους συνδημότες μας να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ψηφιακής επιμόρφωσης που εγκαινιάζουμε με την πολύτιμη συνεργασία του Προγράμματος ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy με την πεποίθηση ότι θα τους ανοίξει νέους δρόμους στην καθημερινότητα αλλά και στην επαγγελματική τους ανέλιξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου