Υπερφωτισμένοι Φυλής : Θρίαμβος στη Θεσσαλονίκη για το LA NONA – Το Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Γιάννη Γαλανόπουλο!

 

Δεν θα μπορούσε να πέσει καλύτερα η αυλαία για το θεατρικό έργο La Nona του Roberto Cossa που παρουσίασε η Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων Υπερφωτισμένοι φέτος!



Στο «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού» στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, το La Nona μετά την καταπληκτική εμφάνιση επί σκηνής, κέρδισε πέρα από το κοινό και την Κριτική Επιτροπή, αποσπώντας τέσσερα σημαντικά Βραβεία και έναν Έπαινο Ερμηνείας για την 7χρονη Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου, την κόρη του σκηνοθέτη, στο ρόλο της Αφηγήτριας! Σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου βρέθηκαν στις θέσεις της Κριτικής Επιτροπής, ένας από αυτούς ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέριος Πελτέκης.




Τα Βραβεία που η Ομάδα φέρνει από τη Θεσσαλονίκη στον Δήμο Φυλής είναι το Βραβείο Σκηνοθεσίας για τον εμπνευστή των Υπερφωτισμένων Γιάννη Γαλανόπουλο, το Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την αεικίνητη Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου που υποδύθηκε μοναδικά τον Τσίτσο, το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης της Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Θερμαϊκού και το Βραβείο Μουσικής για τον Νίκο Γκουβίτσα και την σπαραξικάρδια και νοσταλγική μουσική του, η οποία σε έκανε να νιώθεις αβίαστα λύπη και συμπόνοια για τα πάθη των ηρώων της Nona.


Στα τέλη Σεπτέμβρη, το La Nona είχε αποσπάσει διακρίσεις και στους 5Ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα, στην Σπερχειάδα. Εκεί, κέρδισε Έπαινο Ερμηνείας ο Γιάννης Γαλανόπουλος για το ρόλο της Nona, Βραβείο Καλύτερης Αφίσας η Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη και υποψηφιότητες για το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου - η Έρη Μαριόγλου ως Μάρτα - Επιλογής Έργου, Ενδυματολογίας και Μουσικής Επιμέλειας.

Το La Nona προλόγιζε ο πρώτος διδάξας τον ρόλο της Nona στην Ελλάδα, Δημήτρης Πιατάς, ο οποίος συμπωματικά ήταν το Τιμώμενο Πρόσωπο του Φεστιβάλ στην Τελετή Λήξης. Η παράσταση και η «γιαγιά» αγαπήθηκε πολύ ως παράσταση όπου κι αν παίχτηκε! Περισσότεροι από 3.000 θεατές καταχειροκρότησαν τους Υπερφωτισμένους στον Δήμο Φυλής όπου έγινε η πρεμιέρα με τρία sold out στη νέα Θεατρική Σκηνή του στο Ζεφύρι, αλλά και στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Βριλησσίων, Κορίνθου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Αχαρνών, Σπερχειάδας – Μακρακώμης, Χαλανδρίου και Θερμαϊκού.

Οι Υπερφωτισμένοι έγραψαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook μετά την εξαιρετική παρουσία τους στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 της Θεσσαλονίκης:



«Το θεατρικό ταξίδι του "LA NONA" ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Με την παράσταση στο υπέροχο θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία της Θεσσαλονίκης! Είχαμε προγραμματίσει μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στην Αθήνα μετά τη Θεσσαλονίκη αλλά μετά από την εμπειρία της 28ης Οκτωβρίου, αποφασίσαμε να κρατήσουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας όλα όσα ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Θερμαϊκού! Οι Υπερφωτισμένοι απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό για το όλο αποτέλεσμα! Ακούμε ακόμα τα "Μπράβο" του κόσμου στα αυτιά μας! Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο θέατρο! Να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για την άψογη δουλειά που κάνουν, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε τις τρεις ημέρες που ήμασταν στη Θεσσαλονίκη! Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Φυλής που χάρη σε αυτόν μεταβήκαμε ηθοποιοί, τεχνικοί και σκηνικά στην Περαία! Τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Υπεύθυνο της Περιοδείας μας Αργύρη Αργυρόπουλο! Το LS TOURS και τον οδηγό μας κ. Νίκο Λαπιδάκη για την άψογη συνεργασία μας!


Η "Nona" αγαπήθηκε πολύ! Μετά από τόσες παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ναι, το λέμε με βεβαιότητα! Εν αναμονή της Τελετής Λήξης και της Απονομής των Βραβείων του Φεστιβάλ στις 2/11, σας στέλνουμε την αγάπη μας και μακάρι να ξανασυναντηθούμε σε αυτή την υπέροχη θεατρική μάζωξη!

Οι ηθοποιοί:

Γιάννης Γαλανόπουλος / Nona

Μπαρμπηλένα Τριανταφύλλου / Τσίτσο

Σπύρος Μαυρής / Καρμέλο

Σοφία Γκαραβέλα / Μαρία

Ισιδώρα Τούντα, Χρυσάνθη Δήμου, Ευμορφία Τριανταφύλλου / Ανυούλα

Μιχάλης Οικονομάκος / Δον Φρανσίσκο

Γεωργία Τσώνη, Ελευθερία Τριανταφύλλου, Έρη Μαριόγλου / Μάρτα

Διονυσία Ιωάννα Γαλανοπούλου / Αφηγήτρια

Και οι συντελεστές:

Νίκος Γκουβίτσας / Μουσική

Δημήτρης Δάλλης / Κατασκευή Σκηνικού

Μαρία Μπούκουρη / Χορογραφίες

Αλεξάνδρα Γαμπιεράκη / Αφίσα, Πρόγραμμα

Λιάννα Βασιλάρα / Γραφιστικά

Ελίνα Τρύφων / Μακιγιάζ

Μιχάλης Οικονομάκος / Βοηθός Σκηνοθέτη

Μάξιμος Μαυρής, Ελένη Πετροπούλου / Φώτα

Αντώνης Μαστροθανάσης, Κωνσταντίνος Κοσμάς / Ήχοι

Δήμητρα Ολυμπία Γαλανοπούλου / Φροντιστήριο

Δημήτρης Κούρβας / Φροντιστήριο

Σεβαστή Τσούνη, Νικολέτα Μαστροθανάση, Νάνσυ Μαστροθανάση / Υποδοχή

Αργύρης Αργυρόπουλος / Υπεύθυνος Περιοδείας»

Οι Υπερφωτισμένοι σε λίγες ημέρες ξεκινούν πρόβες για την νέα τους παραγωγή στο θεατρικό εργαστήρι τους, στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων! Για όσους θα τους άρεσε να δοκιμάσουν τον εαυτό τους πάνω στη σκηνή και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του θεάτρου, υπάρχει χώρος στην Ομάδα! Αρκεί να στείλουν ένα μήνυμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail των Υπερφωτισμένων, yperfo@yahoo.com.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου