ΑΞΙΟΣ ο Μιχαήλ Γιαννακέλος σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα

Της Εύης Τριανταφύλλου

Ανείπωτη συγκίνηση, βαθιά κατάνυξη και συναισθήματα χαράς, βίωσαν όλοι εκείνοι που το πρωί της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022 κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων για την εις Διάκονο Χειροτονία, του Μιχαήλ Γιαννακέλου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, παρουσία μεγάλου αριθμού Ιερέων.
Στη λαμπρή τελετή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, o π. Γραμματέας Κεντρικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Μανώλης Χριστουδουλάκης,
ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Βασίλης Γεωργιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι Ψάλτες στους οποίος ανήκει και ο Μιχαήλ Γιαννακέλος, η αγαπημένη μητέρα, τα αδέλφια και η μεγάλη του οικογένεια, οι δεκάδες συμμαθητές και φίλοι, μια ολόκληρη ενορία κι ακόμη περισσότεροι κατά την ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή της χειροτονίας του αναφώνησαν ΑΞΙΟΣ! με τις καμπάνες της Εκκλησίας να ηχούν χαρμόσυνα.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως και Φυλής κ.κ. Αθηναγόρας εξήρε τον χαρακτήρα του Μιχαήλ Γιαννακέλου κι ευχαρίστησε εκ μέρους του τους πιστούς, για την ηχηρή παρουσία τους, σ’ αυτή τη μοναδική μέρα για ‘κείνον, μέρα.

Από το νεοχειροτονηθέντα Μιχάλη, ζήτησε να είναι Διάκονος για όλο το ποίμνιο χωρίς διακρίσεις, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα πράξει καθώς εν συνεχεία, μια ολόκληρη εκκλησία έσπευσε αυθόρμητα να τον ασπαστεί και να του δώσει τις εγκάρδιες ευχές της.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου