Εγκρίνεται από την Κυβέρνηση το έργο της ανέγερσης Φοιτητικής Εστίας στα Άνω Λιόσια


Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ Παναγιώτης Καλδής με καθηγητές και στελέχη των δύο Οργανισμών, στις 7 Μαΐου 2021, λίγο πριν την αυτοψία στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί η Φοιτητική Εστία



Ανοίγει, διάπλατα ο δρόμος για την ανέγερση της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) στα Άνω Λιόσια.

Μετά την επίσημη εξαγγελία, από τον Πρωθυπουργό, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το έργο μπαίνει και διαδικαστικά, σε τροχιά υλοποίησης. Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 (16:00), αναμένεται να εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή, αρμόδια για τα έργα που εκτελούνται με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Πρόκειται για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «Έγκριση της αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του ν.3389/2005 (Α΄ 232) του έργου «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Φοιτητικών Εστιών, Φοιτητικού Εστιατορίου και Εκπαιδευτικών Αμφιθεάτρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Χώρων Πολιτισμού με ΣΔΙΤ» της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Φυλής».

Στην Κυβερνητική Επιτροπή που συγκαλεί ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης Ανάπτυξης μετέχουν Υπουργοί, όπως ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Περιφερειάρχες κά. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στην οποία έχει κληθεί και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η ανέγερση Φοιτητικής Εστίας αποτελεί οραματικό έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής, θέτοντάς τον στο χάρτη των Δήμων που διαθέτουν πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις. Στον ίδιο χώρο, στην περιοχή του Πάρκου Πόλης, ο Δήμος σχεδιάζει την ανέγερση νέου διοικητικού κέντρου.

«Η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Φυλής και του ΠΑΔΑ, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβραβευτεί, από την Κυβέρνηση, με την έγκριση ενός έργου που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ωρίμανση του και τους διαβεβαιώνω ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά μέχρι την ολοκλήρωσή του», δήλωσε ο Δήμαρχος Φυλής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου