Νυχτερινή ανάδειξη εμβληματικών σημείων της Φυλής με ενεργειακό φωτισμό

Εικόνες που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Φυλής αντικρίζουν πλέον οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες της μοναδικής “γωνίας” της Αττικής σε απόσταση μόλις 25 χλμ. από την Αθήνα.

Η εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών φωτιστικών σωμάτων και προβολέων τεχνολογίας LED, με σκοπό την ανάδειξη χαρακτηριστικών σημείων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής είναι πλέον γεγονός. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε τρία σημεία στην περιοχή της εισόδου στην Δ.Ε. Φυλής καθώς και του Σταυρού που βρίσκεται κοντά στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Με το εν λόγω έργο, ο Δήμος Φυλής στοχεύει στην ανάδειξή και αναβάθμιση της αισθητικής του εικόνας κατά τις βραδινές ώρες, τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των επισκεπτών αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας με γενικότερη βελτίωση του εξωτερικού φωτισμού.

Έτσι μέσα από ένα άρτιο αποτέλεσμα θερμής και απαλής έντασης, ώστε να μη διαταράσσεται το οικοσύστημα, αναδεικνύονται τα 3 σημεία εισόδου της Φυλής με υπαίθριο φωτισμό χαρακτηριστικών βράχων και μικρών σπηλαίων στην είσοδο του Οικισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος έχουν επιλεγεί ειδικά φωτιστικά διαφορετικής δέσμης ανάλογα με το σημείο αναφοράς. Επίσης υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα ορατότητας, στους διερχόμενους οδηγούς και στους κατοίκους.


Την ικανοποίηση του για το άρτιο αποτέλεσμα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος με στοχευμένα έργα και σταθερά βήματα, υλοποιεί το όραμα της μετατροπής της Φυλής σε σημαντικό τουριστικό προορισμό.


“Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου που προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς ένα ακόμη έργο που αναδεικνύει το φυσικό κάλος που μοναδικού αυτού προορισμού που κοσμεί τον τόπο μας και χαρίζει νέες προοπτικές για διάφορες μορφές τουρισμού. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ζήλο μέχρι να εκπληρωθεί συνολικά το όραμά μας” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου