Εξέλεξε το πρώτο του Διοικητικό Συμβούλιο ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πάρνηθας με έδρα τον Δήμο Φυλής

Φωτό Αρχείου ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο Μιχάλη Νικολακάκη
 
Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι μελισσοκόμοι, για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στο Δήμο Φυλής.

Μετά την πανηγυρική Ιδρυτική διακήρυξη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη (Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022) στο Δημαρχείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Φυλής – Πάρνηθας, συγκροτήθηκε σε Σώμα, εκλέγοντας τα μέλη του 1ου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 και μια εβδομάδα μετά στις 24-1-2023 ο Σύλλογος εξέλεξε τα μέλη του Δ.Σ που έχει ως εξής:

1.Πρόεδρος Μιχαήλ Νικολακάκης

2.Αντιπρόεδρος Σαμπάνης Χρήστος

3.Ταμίας Κόλλιας Χρήστος

4.Γ. Γραμματέας Καλογερόπουλος Αυγερινός

5.Μέλος Σερέπας Γεώργιος

6.Μέλος Βερούτης Μιχαήλ

7.Μέλος Πατεράκης Σπύρος

Αναπληρωματικά Μέλη

1.Μπούτος Αθανάσιος

2.Καρδαράς Δημήτριος

3.Παπαγεωργίου Βασίλειος

Για την Ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι:

Σύμφωνα με το καταστατικό που ανέγνωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο δικηγόρος Γιάννης Αντωνόπουλος, ο νέος Μελισσοκομικός Σύλλογος , με έδρα το Δήμο Φυλής, θα συνεργαστεί με την Πολιτεία και το Δήμο για να εκσυγχρονιστούν οι μελισσοκομικές υποδομές και να εκπαιδευτούν οι παραγωγοί, με στόχο την αύξηση της ποιότητας και της ποσότητας του παραγόμενου μελιού στην περιοχή.

Τον Σύλλογο διοικεί επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με θητεία τριών ετών. Στους καταστατικούς σκοπούς του εντάχθηκε η πολιτιστική διάσταση της σχέσης του μελιού με την περιοχή και η διαχρονική σημασία του προϊόντος για την ελληνική οικονομία.
Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας, την οποία συνδράμει ο Δήμος Φυλής, στην ιδρυτική συνέλευση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο οποίος, απευθύνοντας χαιρετισμό, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Δήμου και των μελισσοκόμων για την ευόδωση της προσπάθειας. Επίσης ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου και Γιώργος Αβράμης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου του Βιοτεχνικού Πάρκου Λευτέρης Παντελάκης, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της μελισσοκομίας.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς μετά την εκλογική διαδικασία για το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεχάρη τα μέλη του και δίνοντας τη δέσμευση για ολόπλευρη στήριξη, τους ευχήθηκε καλό έργο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου