Περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της Πάρνηθας εξασφαλίζει από τον Αμυρά, με μεσολάβηση Κώτσηρα, ο Δήμος Φυλής

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος ανάδειξης του φυσικού πλούτου της Πάρνηθας, μέσα από τη δημιουργία και τη συντήρηση πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, συζήτησε, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Γιώργο Αμυρά, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από μεσολάβηση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα, ο οποίος μάλιστα παρευρέθηκε, αποδεικνύοντας, έμπρακτα, το ζωηρό ενδιαφέρον του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του Δήμου Φυλής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Κώτσηρας ήταν παρών και στην προηγούμενη συνάντηση του Χρήστου Παππού με το Γιώργο Αμυρά, που είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2022, με αντικείμενο την υποστήριξη του προγράμματος ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου Φυλής, μέσα από την εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Γιώργος Αμυράς, από την πλευρά του, γνωρίζει ότι το ενδιαφέρον του Δήμου Φυλής εντάσσεται στο συνολικό του σχεδιασμό για την ανάδειξη της Πάρνηθας και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Άλλωστε, έχει προσωπική εικόνα, από την επίσκεψή του στη Φυλή, στις 14 Ιουλίου 2021, κατά την οποία ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έδειξαν τις υπάρχουσες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Στη συνάντηση της Δευτέρας αποφασίστηκε να επιδιώξει ο Δήμος Φυλής τη χρηματοδότηση του προγράμματος δημιουργίας πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο, όπως τον ενημέρωσαν οι δύο Υφυπουργοί, πρόκειται να απευθύνει εντός των αμέσως προσεχών ημερών, σχετική πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους Δήμους. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να υποβάλει ο Δήμος Φυλής εμπεριστατωμένη μελέτη εκτιμώμενου προϋπολογισμού 800 χιλ. ευρώ, στην οποία, εκτός από τη δημιουργία και συντήρηση πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών θα ενταχθεί ο εξοπλισμός σήμανσης και ασφάλειας και η δημιουργία χώρων θέασης.

Τις ευχαριστίες του στους δύο Υφυπουργούς εξέφρασε, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

«Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά στους τομείς που έχουν αναλάβει. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Γιώργο Κώτσηρα, που ως Βουλευτής Δυτικής Αττικής δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δήμο μας», πρόσθεσε.









 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου