Πλημμύρισε παράδοση η εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Ποντίων Φυλής «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ»

 
Σε κλίμα συγκίνησης και με την παράδοση πρωταγωνίστρια έκοψε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του ο Καλλιτεχνικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, στη θεατρική αίθουσα Ν. Σαβουλίδης στη Στέγη Ποντίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δυο κορίτσια –ζουπουνοφόρες – του συλλόγου που διάβασαν τα πιο σημαντικά έθιμα που τηρούνταν από τους Έλληνες του Πόντου την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Ακολούθησε η μικρή χορωδία του συλλόγου που έψαλλε τα κάλαντα στην ποντιακή διάλεκτο συνοδεία λύρας.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Παπαδόπουλος αφού καλωσόρισε τον κόσμο υπογράμμισε «σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας μας μετά από τρία χρόνια πανδημίας. Παρότι είχαμε μια παύση περίπου δυο ετών η παραγωγική μας δράση και η αγάπη μας για την ποντιακή παράδοση συνεχίζεται απτόητη» είπε και αφού αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Συμεών Αδάκτυλος ενώ κομμάτια έκοψαν και ευχήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Τσώκος, ο Α΄ Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ στη Δ. Αττική Σταμάτης Πουλής, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Θανάσης Σχίζας, Γιάννης Μαυροειδάκος και Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Βασίλης Γεωργιάδης, Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Ραφτέλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για τα ΚΕΠ Άνω Λιοσίων Γιώργος Σονίδης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καμπόλης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου «Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ» Ν. Σαββουλίδης,ο Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Δ. Αττική Κυριάκος Χατζηλέρης και η πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διονυσία Στεφάτου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου