Με λαμπρότητα και Αρβανίτικη παράδοση τα Θεοφάνια στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων


Με λαμπρές τιμές και νότες Αρβανίτικης Παράδοσης που προσέδωσαν οι Γριζοφόρες που πλαισίωσαν την Ιερή εικόνα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Πολιούχο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος του Δήμου Φυλής π. Τίτος Χρήστου συνεπικουρούμενος από τον νεοχειροτονηθέντα Διάκο Μιχαήλ Γιαννακέλο, ευλόγησαν τα ύδατα παρουσία πλήθους πιστών και μεγάλου αριθμού επισήμων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού.

Το συμβολικό πέταγμα της περιστεράς έγινε εντός του ναού προκαλώντας ενθουσιασμό ενώ και φέτος οι πιστοί έλαβαν τον Αγιασμό μαζί με ένα ευλογημένο πορτοκάλι.

Υπό του ήχους της Φιλαρμονικής υπό τον μαέστρο Νίκο Καλομοίρη, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης κατέβασαν την εικόνα από τον Ιερό Ναό και όλο το εκκλησίασμα την συνόδεψε ως το Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου και τελέστηκε η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού με τις ευλογίες και για χειρός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα.

Τις Θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά video και φωτογραφικά στιγμιότυπα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου