Υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής της Στέγης του «Αιγέα» - Ευχές, χαμόγελα και γλέντι στην κοπή της Βασιλόπιτας


Την πρώτη βασιλόπιτα στη νέα του Στέγη, την οποία παρέλαβε και επισήμως με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου, έκοψε, σε εορταστική ατμόσφαιρα και με νησιώτικο γλέντι, ο Σύνδεσμος Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού «Ο Αιγέας», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Η κοπή της πίτας φέτος στη νέα Στέγη του Συλλόγου, έρχεται σε εκπλήρωση της δέσμευσης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, ότι “η επόμενη πίτα θα κοπεί στη Στέγη «Γεώργιος Αναπλιώτης»”, τόνισε η Πρόεδρος του “Αιγέα” Ιωάννα Καμπόλη και ευχαρίστησε το Δήμαρχο τονίζοντας χαρακτηριστικά και καταχειροκροτούμενη: “Τον ευχαριστούμε θερμά γιατί όσα λέει τα κάνει πράξη”.

“Το είπαμε και το κάναμε πράξη. Και το κάναμε πράξη όλοι και όλες μαζί” τόνισε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχήθηκε για τη νέα χρονιά “ακόμη περισσότερες δράσεις από το Σύλλογο και ακόμη περισσότερα έργα από το Δήμο Φυλής”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παράδοση της Στέγης “Γεώργιος Αναπλιώτης” από τον Δήμο Φυλής στον “Αιγέα”, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και την Πρόεδρο Ιωάννα Καμπόλη, η οποία ανακοίνωσε ότι τα επίσημα εγκαίνια της Στέγης έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023.

Η υπόλοιπη βραδιά κύλησε σε εορταστικούς ρυθμούς για την πρώτη επίσημη εκδήλωση στη νέα Στέγη, που ήταν κατάμεστη από μέλη και φίλους του Συλλόγου .

Η Ιωάννα Καμπόλη ανέφερε στο καλωσόρισμά της ότι “εξαιτίας της πανδημίας, πέρασαν τρία χρόνια από την προηγούμενη κοπή πίτας όπου παραβρεθήκαμε όλοι μαζί, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε όλοι υγιείς και συνεχίζουμε να διαδίδουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, και μέσω της διδαχής των παραδοσιακών χορών γινόμαστε κοινωνοί του πολιτισμού και της αξίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ Φανούριος Μπριλής, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην πρώτη κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου στη νέα του Στέγη, καθώς είχε παραβρεθεί και στη θεμελίωση του κτηρίου.

Θερμές ευχές για τη νέα χρονιά και το έργο του Συλλόγου απηύθυναν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι και αναπληρωτές Δημάρχου του Δήμου Φυλής, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τη “σκυτάλη” έλαβαν στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που έψαλαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Ικαρία, ενώ ακολούθησε νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα με το Γιάννη Κονιτόπουλο και τον Μαυρουδή Αντωνίου.

Βίντεο από τους χαιρετισμούς Ιωάννας Καμπόλη και Χρήστου Παππού:

 

Φωτό από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου και τα Χορευτικά:
 Ανδρέας Ατζάμπος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου