Τίμησε το Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Γρηγόρη Ανδρούτσο ο Δήμος Φυλής

Τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, Γρηγόρη Ανδρούτσο τίμησε, για την πολύχρονη προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης έγινε με την ευκαιρία της κοπής της πίτας του Τμήματος Ασφαλείας, το βράδυ της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2023, στο Δημαρχείο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ».

Ο Χρήστος Παππούς μίλησε, από καρδιάς, για τον τιμηθέντα και τον ευχαρίστησε, ως Δήμαρχος, αλλά και ως δημότης Φυλής. Του ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκεται για πολλά, ακόμα, χρόνια, στο πλευρό των συνδημοτών του. Απονέμοντάς του την τιμητική πλακέτα που έκανε αναφορά στην ευδόκιμη υπηρεσία του Γρηγόρη Ανδρούτσου, είπε ότι θα την αντικαταστήσει με νέα γιατί δεν θέλει, σε καμιά περίπτωση, να τη συνδέσει με το ενδεχόμενο αποστρατείας του αξιωματικού. «Ο Γρηγόρης είναι πάνω από όλα φίλος. Με αυτόν, αλλά και με τα παιδιά του Τμήματος νιώθουμε σιγουριά. Πιστεύουμε ότι θα βρίσκεται για πολλά χρόνια κοντά μας, για να τον βασανίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους αξιωματικούς και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής για την προσφορά τους και αφιέρωσε σε αυτούς, αλλά και στους συναδέλφους τους που θυσιάστηκαν στο καθήκον, το κομμάτι που έκοψε από την πίτα. Video: https://youtu.be/_loODENbncs

Στη διαχρονική συνεργασία του με την Αστυνομία αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας. Η Αστυνομία επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, επεσήμανε ο Θανάσης Μπούρας, ο οποίος αφηγήθηκε την εμπειρία του από την εποχή που ήταν Νομάρχης. «Ήμουνα σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επικοινωνίας και γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Να είστε ευσυνείδητοι, αλλά να προσέχετε και τους εαυτούς σας, γιατί το λειτούργημά σας είναι επικίνδυνο. Εκτός από την κοινωνία, σας έχει ανάγκη και η οικογένειά σας», τόνισε.

Στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την στήριξη του έργου της Αστυνομίας και ιδίως στην ακούσια νοσηλεία και στην απαλλαγή των αστυνομικών από την επίδοση κλήσεων και δικογράφων, μέσω της ψηφιοποίησης της σχετικής διαδικασίας, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι από την πίτα στις οικογένειες των αστυνομικών, αποκαλύπτοντας ότι ο παππούς του ήταν αστυνομικός.

Στα είκοσι χρόνια της άψογης συνεργασίας του με τον Γρηγόρη Ανδρούτσο αναφέρθηκε ο Ταξίαρχος Λυκούργος Πιτσακάκης. «Κάναμε το καθήκον μας στο έπακρο», τόνισε κι αφιέρωσε στο Δήμο Φυλής και στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού το κομμάτι του από την πίτα, με το σκεπτικό ότι έχει προσφέρει πολλά στην Ελληνική Αστυνομία.

Στο τιμώμενο πρόσωπο αναφέρθηκε ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νικόλαος Σγούρος, επισημαίνοντας ότι με τον Γρηγόρη Ανδρούτσο τον συνδέουν πολλά χρόνια γνωριμίας, από τη Σχολή ακόμα. Πρόσθεσε ότι είναι κάτοικος Δυτικής Αττικής κι ότι αγαπάει ιδιαίτερα τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, στην οποία αφιέρωσε το δικό του κομμάτι από την πίτα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο Φυλής και το Χρήστο Παππού γι’ αυτά που έχουν προσφέρει στην Αστυνομία.

«Βοηθάμε, ως Δήμος την Αστυνομία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι αστυνομικοί προσπαθούν, υπό αντίξοες συνθήκες», τόνισε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων και συνταξιούχος αστυνομικός Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους παρισταμένους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Βουλής να προωθήσουν τα αιτήματά τους. Τέλος αφιέρωσε το δικό του κομμάτι από την πίτα στον Γρηγόρη Ανδρούτσο, με το σκεπτικό ότι είναι και πατριώτης του, καθότι και οι δύο κατάγονται από τη Μεσσηνία. Video: https://youtu.be/FElm6sxBM8U

Τι ευχαριστίες του σε όλους για την τιμή που του έκαναν εξέφρασε ο Γρηγόρης Ανδρούτσος. «Η τιμητική πλακέτα που μου απονεμήθηκε ανήκει στους αστυνομικούς του Τμήματος που με βοηθούν, όλα αυτά τα χρόνια, να ανταπεξέλθω στο έργο μου», τόνισε με τη σεμνότητα που τον διακρίνει και τους αφιέρωσε το δικό του κομμάτι από την πίτα.

Video: https://youtu.be/gFZIC7auI-k

Με φωνή παλλόμενη από συγκίνηση αναφέρθηκε στον Γρηγόρη Ανδρούτσο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής και αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής Διονύσης Βλάχος. Εκτελώντας, με την αυτοδιοικητική του ιδιότητα, χρέη οικοδεσπότη, απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διοικητή του, επισημαίνοντας ότι είναι αξιαγάπητος, με ήθος και αξιοπρέπεια. «Για μας αποτελεί δεύτερο πατέρα και μας περιβάλλει με στοργή και αγάπη», τόνισε χαρακτηριστικά, πριν αφιερώσει το δικό του κομμάτι από την πίτα στο Τμήμα Ασφαλείας Φυλής.


Όμως εκείνος που κατόρθωσε να κλείσει σε μια μαντινάδα την προσφορά, το ήθος και την προσωπικότητα του Γρηγόρη Ανδρούτσου ήταν ένας από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με καταγωγή από την Κρήτη. «Αξία ανεκτίμητη είσαι εσύ στο Σώμα και Διοικητή ωσάν και σε ποθές δε βρήκα ακόμα», απήγγειλε καταχειροκροτούμενος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ζεφυρίου Ευάγγελος Μυζήθρας και όλοι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος Εσόδων Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ¨Η ΠΑΡΝΗΘΑ¨ Γιώργος Μαυροειδής ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος,ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, ο γ.γ. του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και ο ενεργός πολίτης της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής και συνδημότης Σταύρος Κατσίλας.

Ο Γρηγόρης Ανδρούτσος είναι Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, τα τελευταία δέκα εννέα χρόνια. Αποφοίτησε το 2000, από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας , με το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Σήμερα φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου