Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ως προς τα όρια των σχολικών μονάδων, κατά τη νέα σχολική χρονιά, εκτιμά ο Νίκος Χατζητρακόσιας

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, με θέμα την έγκαιρη προετοιμασία για τον καθορισμό των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων των σχολικών μονάδων, συμμετείχε, εκ μέρους του Δήμου Φυλής, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας.

Συμμετείχαν, επίσης, εκτός της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κας Αικατερίνης Τσέκου, οι Διευθυντές των Γυμνασίων, εκπρόσωποι των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Αναφορικά με την εγγραφή των μαθητών που αποφοιτούν από τα Δημοτικά Σχολεία και εγγράφονται στα Γυμνάσια για το νέο σχολικό έτος, υπήρξε κοινή παραδοχή ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, το δημοτικό σχολείο αποφοίτησης, οι διευθύνσεις κατοικίας των μαθητών, ο αριθμός των μαθητών που αποφοιτούν και το μαθητικό δυναμικό της κάθε σχολικής μονάδας.

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική τη σύσκεψη, συμφωνώντας με τα δεδομένα που τέθηκαν και αφορούν την χωροταξική κατανομή. Ζήτησε από την Διευθύντρια κ. Τσέκου, που κατά το νόμο έχει την αρμοδιότητα της σχετικής απόφασης καθορισμού των ορίων των σχολικών μονάδων, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εγγραφούν οι μαθητές εκεί που προβλέπεται. Επιπλέον ανέφερε ότι ο Δήμος Φυλής με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παππού καταβάλλει διαρκή προσπάθεια για τα ζητήματα της σχολικής στέγης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ταχύτατες διαδικασίες ίδρυσης, χρηματοδότησης και κατασκευής του νέου 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων που θα δώσει σημαντικές λύσεις σε γονείς και μαθητές.

Η Διευθύντρια κ. Τσέκου στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση της με το Νίκο Χατζητρακόσια, εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την απόλυτη ικανοποίηση της για τη διαρκή μέριμνα και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Φυλής για την υλικοτεχνική υποστήριξη των Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς αυτή αποτυπώνεται πολύ θετικά στις ενημερωτικές αναφορές που λαμβάνει από τους Διευθυντές των σχολείων.

Το συμπέρασμα που αποκόμισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας είναι ότι για το νέο σχολικό έτος δεν αναμένονται εκπλήξεις, ως προς τα όρια των σχολικών μονάδων κι ότι θα ισχύσει το προπέρσινο καθεστώς, το οποίο δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα και ανησυχίες στην εκπαιδευτική κοινότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου