Μαγική βραδιά με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Ατζάμπο στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»


 


Η παρουσίαση του λευκώματος «ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ», από σημαντικούς ανθρώπους του Πολιτισμού και της Παράδοσης, το απόγευμα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 αποτέλεσε τον ιδανικό επίλογο για τη διήμερη έκθεση φωτογραφίας του συνδημότη μας Ανδρέα Ατζάμπου, στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ».
Τόσο στην ατομική έκθεση όσο και στο λεύκωμα, ο Ανδρέας Ατζάμπος παρουσίασε, μέσα από το φωτογραφικό του φακό, την ιδιαίτερη και απολύτως προσωπική του σχέση με τον παραδοσιακό χορό. Χορευτής και δάσκαλος χορού, ο Ανδρέας γαλουχήθηκε, όπως και πολλοί άλλοι νέοι της περιοχής μας, στην πολιτιστική μήτρα του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η ΓΡΙΖΑ».
Το λεύκωμα παρουσίασαν οι:
Λάμπρος Λιάβας (Καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παναγιώτης Δούρος (Διδάκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), Ελευθερία Γκαρτζονίκα (Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Χορού, Πρώην Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής), Χρήστος Παπακώστας (Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και Δημήτρης Μαντζούρης (Υπεύθυνος Εκδόσεων και Αρχείου Παραδοσιακής Μουσικής ΚΕΠΕΜ)
Συγκινημένος ο Ανδρέας Ατζάμπος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο Πολιτισμός και η Παράδοση για τη ζωή του, αλλά και στη δουλειά που γίνεται, στον Πολιτιστικό Τομέα στη γενέτειρά του, τα Άνω Λιόσια. Ιδιαίτερα στάθηκε στη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με τη χορηγία του Δήμου Φυλής, που του έδωσε, όπως είπε, τη δυνατότητα να αντιληφθεί τη σημασία της διαχείρισης του Πολιτιστικού Προϊόντος. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον διδάκτορα του ΠΑΔΑ και καθηγητή του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παναγιώτη Δούρο, που τον μύησε στη διοίκηση των επιχειρησιακών λειτουργιών του Πολιτισμού.
Στο πλευρό του βρέθηκαν η μητέρα του και η σύζυγός με τα παιδιά του και τους γονείς της. Αλλά και καλοί φίλοι, όπως ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος που εκπροσώπησε το Δήμο Φυλής, ο Πρόεδρος της ΓΡΙΖΑΣ και πρώην αναπλ. Δήμαρχος Γιώργος Καραϊσκάκης, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Φυλής Εύη Τριανταφύλλου και ο πανταχού παρών συνδημότης μας και φίλος του Σταύρος Κατσίλας.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ
Το ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο γνωστός, υπέροχος χώρος Τέχνης και Πολιτισμού, φιλοξένησε, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου 2023, τη θεματική έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ατζάμπου, με τίτλο «Χορεύοντας στο Φως».
Μέσα από το φακό του Ανδρέα αποτυπώθηκαν, με μοναδικό τρόπο, στιγμές από 22 παραστάσεις παραδοσιακού χορού γεμάτες χαρά, αγωνία, ικανοποίηση... Στιγμές που μόνο οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν τον κόπο που κρύβεται στην προσπάθειά τους να «μεταμορφωθούν» εσωτερικά και εξωτερικά για να τις κάνουν πραγματικότητα επί σκηνής.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια της Έκθεσης είχε την υπογραφή του Γιώργου Λιάρου και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία σπουδαίων συνεργατών.
Κορυφαία στιγμή του διημέρου αποτέλεσε η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ», το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 (19:30).
Το λεύκωμα αποτυπώνει τη χορευτική πορεία της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού. Ο Ανδρέας έχει βάλει και εδώ, την υπογραφή του. Τόσο τα δικά του «κλικ», όσο και των ομοτέχνων του, Γεωργιάννας Κιόσση, Γιώργου Σπανού και Μάριου Κουρουνιώτη μετέπρεψαν τις στιγμές σε εικόνες και τις μετέφεραν, από τη σκηνή του θεάτρου, στις σελίδες του φωτογραφικού λευκώματος. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, ένα παιχνίδι των αισθήσεων με τον φακό, της σκιάς με το φως, της μουσικής με τη σιωπή…









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου