Το αδιαχώρητο στην κοπή της Βασιλόπιτας και στο ετήσιο γλέντι του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου Χοροδρώμενο

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος δήμου Φυλής ‘’Χοροδρώμενο’’ καλωσόρισε τη μεγάλη οικογένεια του συλλόγου, τους μαθητές, τα μέλη αλλά και τους φίλους του, για την κοπή της Βασιλόπιτας για το 2023 και το μεγάλο ετήσιο γλέντι που διοργάνωσε.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη και πριν καλά καλά το ρολόι δείξει 20:00, όλο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, άρχισε να υποδέχεται τους καλεσμένους του. Άλλωστε ήταν γνωστό δημόσια, ότι όλες οι προσκλήσεις είχαν εξαντληθεί ήδη μία εβδομάδα πριν.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του Δ.Σ., η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Έφη Μαθωναίου, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τους τετρακόσιους τριάντα (430) παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους 4 μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης και τους 313 δωροθέτες της μεγάλης λαχειοφόρου. Ιδιαιτέρη αναφορα έγινε στο 5* ξενοδοχείο ‘’Hydrama Grand Hotel” για την παροχή του μεγάλου δώρου για τους δύο τυχερούς!

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ο πρόεδρος και ιδρυτής του Π.Λ.Σ ‘’Χοροδρώμενο’’ κ. Πάνος Παπανικολάου καλωσορίζοντας όλους του ‘’Χοροδρωμενίστες’’ όπως τους αποκαλεί ο ίδιος, που τίμησαν με το παραπάνω την εκδήλωση. Νιώθοντας μεγάλη συγκίνηση και μη πιστεύοντας ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ότι ο σύλλογος της καρδιάς του θα αριθμεί σήμερα 200 ενεργά χορευτικά μέλη, υποσχέθηκε ότι οι δράσεις του συλλόγου θα γίνουν ακόμα περισσότερες πάντα φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι. Λόγω της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου και έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια το χώρο της υγείας, αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλους εκείνους που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα και με τις ευχές όλων, να βγουν νικητές από αυτή την μάχη.

Στο βήμα ανέβηκε ακολούθως, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια για το έργο που επιτελεί το Χοροδρώμενο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, και εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη συμπαράσταση του ίδιου προσωπικά αλλά και του δήμου στις δράσεις του συλλόγου. Με τον πλέον επίσημο τρόπο επισφράγισε την υπόσχεση του, ότι τους αμέσως επόμενους μήνες ο σύλλογος θα έχει πλέον έναν μεγάλο χώρο, όπου θα μπορεί να στεγάσει τις ποικίλες δράσεις και όλες τις δραστηριότητες του, μια δήλωση που μαθητές, φίλοι και μέλη του συλλόγου καταχειροκρότησαν με ενθουσιασμό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό δείγμα από τη χορευτική «δουλειά» του συλλόγου, με τα λαϊκά τμήματα ενηλίκων να παρουσιάζουν χασάπικο και ζεϊμπέκικο και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα πέντε τμήματα παραδοσιακών χορών που χόρεψαν χορούς από την Ικαρία, τη Δράμα, τη Θράκη, την Κρήτη και την Πελοπόνησσο. Το γλέντι ξεκίνησε με τις υπέροχες φωνές των Ρίτσα Ποζιού και Ηλία Γάκο στο τραγούδι, ξεσηκώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους που γέμισαν με μιας την πίστα, στους ήχους της υπέροχης ορχήστρας με τους Ηλία Μαυρίκη (Λαούτο), Λάζαρο Ακριβόπουλο (κρουστά), Πέτρο Μήτσου (Γκαϊντα), Χρήστο Χάρη (Κλαρίνο), Μανώλη Παπαδομαρκετάκη (Λύρα Κρήτης) και Χρήστο Ναυροζίδη (Λύρα Πόντου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ Αθανάσιος Μπούρας (Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων), Ευάγγελος Λιάκος (Βουλευτής Δυτικής Αττικής), Παππά Παναγιώτα (Περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής), οι Αντιδήμαρχοι Φυλής κ.κ Σχίζας Αθανάσιος, Αβράμης Γιώργος, Μαυροειδάκος Γιάννης, οι Αναπληρώτες Δήμαρχοι κ.κ. Κρητικός Γιώργος, Κουράση Χρυσούλα, ο πρόεδρος της Α’ θμιας Σχ. Επιτροπής κ. Κρεμμύδας Ιωάννης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Τσώκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κα Στεφάτου Διονυσία, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω Λιοσίων κ. Λιόσης Νικόλαος, η πρόεδρος του συνδέσμου Αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού «ο Αιγέας» κα Καμπόλη Ιωάννα, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συλλόγου Θεσσαλών Άνω Λιοσίων «ο Ρήγας Φεραίος» κ. Ντάφος Αντώνιος, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του συλλόγου Μακεδόνων-Θρακών Φυλής κ. Χαραμής Νίκος, ο γραμματέας του συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου κ. Κώτσιας Ιωάννης, η πρόεδρος συλλόγου Άνω Λιούμη Αιγάλεω κα Ρόζη - Μπότσα Βασιλική, η πρόεδρος Θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές» κα Ρόδη Λένα, η πρόεδρος 7ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων κα Βουγαζιανού Αφροδίτη.

Χαρακτηριστικά βίντεο με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και του Προέδρου του Συλλόγου Παναγιώτη Παπανικολάου - Μέρος του πλούσιου φωτογραφικού υλικού που ακολουθεί φέρει την υπογραφή της Λίτσας Ζάγγα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου