Τριαντάφυλλα και ενημερωτικό υλικό πρόσφερε η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής σε εργαζόμενες γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σε μια διακριτική -λόγω εθνικού πένθους- αλλά τιμητική πρωτοβουλία, προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής, σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου, για να τιμήσει τις γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Με 200 κόκκινα τριαντάφυλλα ανά χείρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Δικηγόρος Χρυσούλα Κουράση και το μέλος, Ευαγγελία Κωβαίου, επισκέφθηκαν Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και καταστήματα στα Άνω Λιόσια, και σε μια συμβολική κίνηση, πρόσφεραν από ένα τριαντάφυλλο στις εργαζόμενες γυναίκες και σε δημότισσες που συνάντησαν.

Παράλληλα πρόσφεραν σε όλους, γυναίκες και άντρες, ενημερωτικό τρίπτυχο φυλλάδιο με πληροφορίες σχετικά με την Επιτροπή Ισότητας, τους κύριους στόχους της και τους τρόπους έμπρακτης υποστήριξης των γυναικών από την Επιτροπή. Επίσης, στο φυλλάδιο παρέχεται καθοδήγηση στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας για να μιλήσουν για το πρόβλημα και αναγράφονται χρήσιμα τηλέφωνα υπηρεσιών και φορέων στους οποίους μπορούν να απευθυνθούν θύματα βίας.

Για την πρωτοβουλία αυτή συνεχάρη τη Χρυσούλα Κουράση και την Ευαγγελία Κωβαίου ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τον οποίο συνάντησαν κατά την επίσκεψή τους στο Δημαρχείο στα Άνω Λιόσια. “Οι γυναίκες καλούνται να ανταποκριθούν σε πολλούς ρόλους ταυτόχρονα και δίνουν καθημερινά αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Αξίζουν την αγάπη μας και το σεβασμό μας ως μητέρες, σύντροφοι, κόρες, φίλες και συνάδελφοι!”, τόνισε ο Χρήστος Παππούς.
“Είχαμε προγραμματίσει για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μια μεγάλη εκδήλωση η οποία αναβλήθηκε λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σήμερα, με αυτή τη χειρονομία τιμούμε σεμνά και σιωπηλά, τη γυναίκα μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη. Τη γυναίκα, που αγωνίζεται και στηρίζει την κοινωνία και η οποία πρέπει να αφυπνιστεί και να περιφρουρήσει τα δικαιώματά της και να διασφαλίσει τις συνθήκες αξιοπρεπούς και ισότιμης διαβίωσής της”, υπογράμμισε η Χρυσούλα Κουράση.

Από το Νοέμβριου του 2021 που λειτουργεί η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Φυλής, έχει προσφέρει νομική και ψυχολογική υποστήριξη σε δεκάδες γυναίκες που αντιμετωπίζουν κακοποιητική συμπεριφορά από το περιβάλλον τους, ενώ με διαρκείς δράσεις ενημερώνει τις γυναίκες προτρέποντάς τες να ξεπεράσουν το φόβο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου