Εγκάρδια συνάντηση Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου στα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικής Μελισσοκομίας

Εγκάρδια συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου είχε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, στα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικής Μελισσοκομίας της εταιρείας Π. Κάβουρας & ΣΙΑ Ο.Ε., στο ΒΙΟ.ΠΑ Άνω Λιοσίων.


Ο Υφυπουργός που εγκαινίασε την πρότυπη μονάδα τυποποίησης μελιού από κοινού με τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Ρουσόπουλο κατά τη σύντομη τοποθέτησή του επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: “Γίνεται πράξη το όραμά μου για ισχυροποίηση και θωράκιση του κλάδου, ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού και της πάταξης παράνομων πρακτικών”. Πρόσθεσε επίσης ότι “ Ήδη οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους ως πολύτιμα εργαλεία το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα και την ψηφιακή υπηρεσία «e-honey» για το ισοζύγιο μελιού”

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Σίμο Κεδίκογλου για τις πρωτοβουλίες και τον οραματικό στόχο, για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στον Δήμο Φυλής και τη Δυτική Πάρνηθα που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πράξη, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “ΕΓΛΟ Δήμητρα”, σημαντικούς επιστήμονες κι εκπροσώπους του μελισσοκομικού κόσμου και το νεοσύστατη Σύλλογο Μελισσοκόμων του Δήμου Φυλής.

Τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς καθώς και η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, συνεχάρησαν τον κ. Παντελή Κάβουρα για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν στο Β.Ι.ΟΠΑ Άνω Λιοσίων και εξασφαλίζουν άριστες συνθήκες τυποποίησης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου