Ο σχεδιασμός του Δήμου Φυλής για την αντιπυρική περίοδο επί τάπητος στην πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας


 Ο σχεδιασμός των ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα για την πυροπροστασία και την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, που διεξήχθη σήμερα το πρωί – Μ. Τετάρτη – στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, υπό τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής, Μιχάλη Οικονομάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί καθώς και οι ενέργειες που αναμένεται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των αρμόδιων φορέων και τη βέλτιστη προετοιμασία του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας στο Δήμο μας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης υπογράμμισε την καλή συνεργασία με όλους τους φορείς και δήλωσε ανοιχτός στις προτάσεις για την τοποθέτηση και νέων κρουνών όπου χρειάζεται καθώς και την κατασκευή ενός ή δύο επιπλέον πυροφυλακίων για την επόπτευση του βουνού πάνω από τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής .

Στη σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνοικία της Ζωφριάς και το Ποικίλο Όρος. Ο Μιχάλης Οικονομάκης ζήτησε τη συνεργασία της Πυροσβεστικής προκειμένου να πραγματοποιηθεί ειδική άσκηση στην περιοχή ενώ ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το σύλλογο Ζωφριάς θα γίνουν συναντήσεις με τους κατοίκους προκειμένου να ενημερωθούν για τα σημεία συγκέντρωσης σε περίπτωση εκκένωσης αλλά και τους τρόπους προφύλαξης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

“Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο. Είναι αναγκαίο οι κάτοικοι της Ζωφριάς και ειδικά αυτοί που μένουν στους πρόποδες του βουνού να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους χαμηλά για να μένουν οι δρόμοι ανοιχτοί όταν υπάρχει κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 ” είπε και παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των αποψιλώσεων σε δασικές εκτάσεις, του καθαρισμού οικοπέδων και της απομάκρυνσης μπαζών σε όλο το Δήμο.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες που έχουν γίνει και επεσήμαναν τα σημεία του σχεδιασμού που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, τον επόμενο μήνα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Πέτρος Μπούγιας, η κ.Ελένη Απατσίδου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ο Υπαστυνόμος Α΄ από το Α.Τ Φυλής κ. Μαλατέστας και ο κ. Καστρίτης από τη Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Από την πλευρά του Δήμου Φυλής συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, Διονύσης Βλάχος, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Ελένη Μισαηλίδου, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, Κυριάκος Καμπόλης, η πρόεδρος του συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου, εκπρόσωποι του συλλόγου μελισσοκόμων Φυλής και η Πρόεδρος του ΕΠΟΣ Φυλής Πόπη Δηλαβεράκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου