Με κωδονοκρουσίες και βαθιά συγκίνηση η επιστροφή της Εικόνας από τα Άνω Λιόσια στη Μονή Κλειστών

 Με την επιστροφή της Εικόνας στη Μονή Κλειστών, το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου 2023, ολοκληρώθηκε, κατά το έθιμο, το διήμερο προσκύνημα στα Άνω Λιόσια. Προηγήθηκε όρθρος και θεία λειτουργία, ενώ πριν την αναχώρηση της Εικόνας από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εψάλη παράκληση.

Η Εικόνα τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο του Δήμου Φυλής, το οποίο, συνοδεία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, τη μετέφερε στην Ιερά Μονή, από όπου θα εξέλθει και πάλι, το επόμενο Σάββατο 8 Απριλίου 2023 και ώρα 10:15 για τη λιτάνευση και το προσκύνημα στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Χαρακτηριστικό του λατρευτικό διημέρου στα Άνω Λιόσια ήταν η αθρόα συμμετοχή του κόσμου και ο άριστος συντονισμός του τελετουργικού από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και το Δήμο Φυλής, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, την Αστυνομία και τον ΟΑΣΑ.

Τις ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Ιλίου, στην Ηγουμένη της Μονής, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής, στην Ελληνική Αστυνομία, στον ΟΑΣΑ και στους συνεργάτες του στο Δήμο εξέφρασε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε σε όλους τους συνδημότες που πήραν μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις. «Ο κόσμος έδωσε τον τόνο του εορτασμού και τον ευχαριστώ από καρδιάς. Ζήσαμε στιγμές συγκίνησης και ευλάβειας, τηρώντας το έθιμο των προγόνων μας. Βοήθειά μας η χάρη της Παναγίας και να είμαστε καλά και του χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βίντεο

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου