Κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στη Ζωφριά

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ολοκληρώθηκε χθες - Κυριακή 23 Απριλίου – ο διήμερος εορτασμός προς τιμήν της μνήμης του Αγίου Γεωργίου από τον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζωφριάς, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, πολιτευτών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδων πιστών.

Στο μεθεόρτιο Εσπερινό και την λιτάνευση της Εικόνας και του Αποτμήματος του Λειψάνου του Αγίου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συνοδεία ιερέων από πολλές ενορίες του Δήμου Φυλής.

Την Εικόνα πλαισίωσαν και συνόδευσαν μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και στη διάρκεια όλης της διαδρομής νεαρά κορίτσια από την ενορία την έραιναν με ροδοπέταλα.

Της πομπής προπορεύτηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής παιανίζοντας εμβατήρια προς τιμήν του Αγίου. Το πρωί εψάλη Όρθρος και τελέστηκε Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο. Την παραμονή της εορτής του Αγίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και ακολούθησε δείπνο προς τους ιερείς και τους επισήμους.

Ο εφημέριος του ναού, πατήρ Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, “για την αγάπη του και το άοκνο ενδιαφέρον του” καθώς και τους κληρικούς που «λάμπρυναν με την παρουσία τους την ιερή πομπή” Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που «με αμείωτο ενδιαφέρον βρίσκεται μαζί με το επιτελείο του δίπλα στον ναό” ενώ έκανε αναφορά στην πέργκολα και τα νέα παγκάκια που τοποθέτησε ο Δήμος Φυλής, με αφορμή τον εορτασμό, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου