Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Άνω Λιοσίων από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττική

 

Δελτίο Τύπου 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής επισκέφτηκε το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Άνω Λιοσίων την Τετάρτη 26 Απριλίου και ενημερώθηκε από τους κ. Σωτήρη Στασινό, νόμιμο εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται το ΕΜΑΚ και Γιώργο Μπουμπουκα, διευθυντή του ΕΜΑΚ. Η ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση μέρους των εργασιών και διαδικασιών, από την υποδοχή και το διαχωρισμό των απορριμάτων , μέχρι την επεξεργασία και την εκροή των παραχθέντων ή διαχωρισθέντων υλικών.

Η επίσκεψη, ωστόσο, παρότι είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν έγινε προκειμένου να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής σε θέματα διαχείρισης απορριμάτων, θέμα που παραμένει φλέγον για τη Δυτική Αττική, τον τόπο συσσώρευσης του μεγαλύτερου όγκου των απορριμάτων ολόκληρης της Αττικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει επεξεργαστεί και παρουσιάσει αναλυτικά τις προτάσεις του και έχει δεσμευτεί πως η επόμενη κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα επαναφέρει τη χώρα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα στη διαχείριση αποβλήτων: πρόληψη, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία.

Η περιοδεία και η ξενάγηση ήταν οι αφορμές για να βρεθούμε ανάμεσα στους εργαζόμενους, να ακούσουμε για τα θέματα που τους απασχολούν, να συζητήσουμε μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας, τις αποδοχές τους, την ασφάλεια, την υγιεινή, τις ευκαιρίες και την εξέλιξή τους. Πολύ δύσκολη η συζήτηση, λόγω του εντατικού προγράμματος εργασίας, των μηχανικών θορύβων και του αφιλόξενου των εγκαταστάσεων για τέτοιες προσεγγίσεις. Ακόμα πιο δύσκολη η εμβάθυνση σε ζητήματα, διακόπτοντας εργαζόμενους σε βάρδια και δεδομένου πως δεν υπάρχουν με οποιονδήποτε τρόπο εκπρόσωποι των εργαζομένων. Είχαμε ωστόσο την ευκαιρία να ενημερώσουμε γρήγορα για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση του εισοδήματος από μισθωτή εργασία, την τιμαριθμική του αναπροσαρμογή, την αύξηση του κατώτατου μισθού, εν γένει την προστασία της μισθωτής εργασίας και την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας και να δεσμευτούμε για μελλοντικές συναντήσεις, τουλάχιστον με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές και υποψήφιες βουλεύτριες Νεφελούδης Ανδρέας, Παππά Παναγιώτα και Στεφάτου Διονυσία, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής, Μεϊμαράκης Γιάννης, ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Άνω Λιοσίων, Ακρίδας Βασίλης και η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Ασπροπύργου, Κωνσταντίνου Ειρήνη.

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου