Ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη 1η Ιουνίου, από την Κοινωνική Υπηρεσία η διανομή προϊόντων σε 2.589 ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Ομαλά πραγματοποιείται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, η διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ.

Η διανομή ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί αύριο, Πέμπτη 1η Ιουνίου 2023. Η Κοινωνική Υπηρεσία εφαρμόζει και αυτή τη φορά τη διανομή με προκαθορισμένο ραντεβού για τη διευκόλυνση των ωφελούμενων και την αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας τους.

Οι 1.123 δικαιούχοι του προγράμματος στο Δήμο Φυλής, που αντιστοιχούν σε 2.589 άτομα, λαμβάνουν τρόφιμα παντοπωλείου, νωπό κρέας, τυροκομικά προϊόντα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού. Συγκεκριμένα, λαμβάνουν ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, πελτέ ντομάτας, ρύζι, φακές, φασόλια, αλεύρι, ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα (τυρί φέτα και γραβιέρα), νωπό κρέας (μοσχάρι και χοιρινό), καθώς και πατάτες και πορτοκάλια. Επίσης, λαμβάνουν σαμπουάν και οδοντόκρεμα καθώς και σκόνη πλυντηρίου, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης και υγρό πιάτων. Τα προϊόντα δίνονται σε ποσότητες ανάλογες με τα μέλη κάθε οικογένειας.

Οι οικογένειες με βρέφη λαμβάνουν επίσης γάλα 1ης ή 2ης βρεφικής ηλικίας, ρυζάλευρο και κρέμα δημητριακών, αναλόγως της ηλικίας του βρέφους, καθώς και βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα.

“Για ακόμη μία φορά η διαδικασία διεξάγεται ομαλά και χωρίς ταλαιπωρία για τους ωφελούμενους, οι οποίοι μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχουν εξυπηρετηθεί χωρίς αναμονή, όπως έχει ζητήσει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και πράττουμε εδώ και χρόνια ”, τόνισε ο αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου, ομαλά και με την ίδια διαδικασία, και η διανομή προϊόντων προς τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής.

Στη νέα διανομή του ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» της οποίας επικεφαλής είναι ο Δήμος Φυλής, είναι συνολικά 2.692 οικογένειες ( 6.864 άτομα) από τους Δήμους Φυλής, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου