Συνελήφθησαν στη Φυλή, μετά από καταδίωξη δύο Ρομά δράστες κλοπής


 

Κινηματογραφική καταδίωξη το πρωί του Σαββάτου 20/5/2023 μετά από κλοπή αυτοκινήτου στην Μεταμόρφωση Αττικής
Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα σε όχημα Huyndai με δύο άτομα Ρομά να σταματήσουν για έλεγχο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.
Ο οδηγός αντί να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα στην Αττική Οδό και εξήλθε στα Άνω Λιόσια όπου ανέμενε περιπολικό του Α.Τ. Φυλής.
Όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ενεργειών, προπορεύτηκε το περιπολικό ακολούθησε άγρια καταδίωξη και στην περιοχή της Χασιάς κατάφεραν από κοινού να ακινητοποιήσουν το όχημα και να δεσμεύσουν οδηγό και συνοδηγό.
Κατά την έρευνα, ανευρέθηκαν ένα σακίδιο, ατομικά έγγραφα, μετρητά ύψους 5.000€ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία είχαν αφαιρέσει από το όχημα γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή της Μεταμόρφωσης προ μισής ώρας.
Τα άτομα μαζί με το όχημά τους και τα κλοπιμαία μεταφέρθηκαν στο Τ.Α. Μεταμόρφωσης όπου επιβεβαιώθηκαν τα προαναφερόμενα με τον παθόντα να μένει έκπληκτος που πριν προλάβει να καλέσει το 100, η Αστυνομία είχε βρει τους δράστες και την τσάντα του με τα μετρητά και τα αντικείμενά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός της ΔΙ.ΑΣ. ήταν ο αλλαγάρχης Βορειοανατολικής Αττικής και το περιπολικό του Α.Τ Φυλής ήταν όχημα επιτήρησης εκλογικών κέντρων της περιοχής, γεγονός που επισφραγίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο πέραν των καθηκόντων τους, κερδίζοντας στο έπακρο τα ευμενή σχόλια των πολιτών για τους ίδιους, τις υπηρεσίες τους και κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συλληφθέντες, είναι γνώριμοι των Αρχών για παλιές υποθέσεις, ενώ ο ένας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα. Συμμετείχε στην σπείρα της “Μαφίας των Ρομά” με δεκάδες κλοπές.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τον επαγγελματισμό τους.

ΠΗΓΗ: POLICENEWS.GR  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου