Με ικανοποιητική συμμετοχή η αιμοδοσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των δημοτών στην εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε σήμερα, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοληψίας του Θριάσιου Νοσοκομείου, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Φυλής στα Άνω Λιόσια.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς αναμονές για τους εθελοντές αιμοδότες, αφού η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε με ραντεβού που είχαν οριστεί τηλεφωνικά τις προηγούμενες μέρες. Ως εκ τούτου αποφεύχθηκαν ο συνωστισμός και οι καθυστερήσεις για τους εθελοντές αιμοδότες και ο συσσωρευμένος φόρτος εργασίας για το γιατρό και τους νοσηλευτές, αφού υπήρξε κατανομή της εργασίας σε όλο το ωράριο. Πάντως, έγιναν κανονικά δεκτοί και εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν στην αιμοδοσία χωρίς ραντεβού.
Παρά την ικανοποιητική προσέλευση, ο αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Φυλής, Γιώργος Αντωνόπουλος, παρότρυνε εργαζόμενους του Δήμου και δημότες να συμμετέχουν συστηματικά στις αιμοδοσίες καθώς οι ανάγκες για αίμα είναι πάντα υψηλές και ακόμη πιο αυξημένες τους καλοκαιρινούς μήνες. “Πρέπει να ενεργοποιηθούμε και ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο στο θέμα της αιμοδοσίας ως Δήμος και ως λαός γενικότερα. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι διαθέτοντας μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε τη ζωή συνανθρώπων μας”, υπογράμμισε ο Γιώργος Αντωνόπουλος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου