Οι “Δυτικές Πινελιές” και ο Δήμος Φυλής παρουσιάζουν το 1ο ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ» - ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Από 28 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φυλής

Μέσα από βαθιά ενασχόληση ετών με το αντικείμενο του θεάτρου, της δημιουργίας και της εκπαίδευσης επιθυμούμε να ενωποιήσουμε αυτά μας τα ενδιαφέροντα σε ένα φεστιβάλ ανοιχτό προς όλους, μικρούς και μεγάλους. Σε ένα πλαίσιο ευαισθησίας και αγάπης προς ό,τι θεωρεί ο καθένας διαφορετικό με σκοπό την ανάδειξη της διαφορετικότητας αυτής ως όπλο επιτυχίας και αστείρευτης δύναμης. Ο Δήμος Φυλής, ως σημαντικός συνεργάτης, με την εμπιστοσύνη που μας δείχνει αποτελεί έδαφος γόνιμο για να την ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και τη διάπλωση των πολιτιστικών δρωμένων πέρα από το κέντρο της Αθήνας, σε κοντινές περιοχές που ο κόσμος περιμένει να δει κάτι διαφορετικό.

Το φεστιβάλ αυτό επιδιώκει να αναδείξει νέους καλλιτέχνες και να ενισχύσει μόνο θετικά την πολιτιστική κουλτούρα της αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα και διαγράφοντας τα στενά όρια που τη διαχωρίζουν από την καθημερινότητά μας μέσα από πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις. Αυτές αποτελούνται από μια Jazz/World συναυλία, τουρνουά rapid, θεατρικές παραστάσεις ντυμένες με πρωτότυπη μουσική και χορογραφίες και open day με δομημένα θεατρικά και εικαστικά workshop για μικρά παιδιά και εφήβους. Σημαντική είναι η έκθεση εικαστικών τεχνών που θα γίνει στο πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου, όπου θα προβάλει έργα εμπνευσμένα από το ιδιαίτερο τοπίο της γύρω περιοχής.

Σημείωμα Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Αντώνη Χανιώτη

«Ο Δήμαρχος Φυλής κος Παππούς με την αστείρευτη βοήθεια του οποίου καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο του Πολυθεματικού Φεστιβάλ ήταν στο πλευρό μας καθ’ όλη τη διάρκεια των προετοιμασιών και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά γι’ αυτή του τη στάση, όπως και τους εξαιρετικούς του συνεργάτες. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ αυτό να είναι μόνο η αρχή ενός νέου θεσμού για την περιοχή, ο οποίος θα διανθίσει πολιτιστικά το τοπίο και θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ»

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα 
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου