Κατάμεστη η αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νίκου Χατζητρακόσια

Με μια άνευ προηγουμένου προσέλευση αλλά και συναισθηματική σύνδεση του κόσμου χαρακτηρίστηκε η παρουσίαση της δεύτερης ποιητικής συλλογής «ΜΑΖΙ ΔΡΟΜΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ» του Αναπλ. Δημάρχου και Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια.

Εκατοντάδες φίλες και φίλοι παρακολούθησαν ευλαβικά την εκδήλωση, επιλέγοντας να βρεθούν κοντά του σε μια ξεχωριστή στιγμή που αναδεικνύει την ευαισθησία και τον αυθορμητισμό του. Ανάμεσά τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος και πολλοί συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά και ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν είναι φιλόλογος, αλλά φυσικός, έκανε εύστοχες παρατηρήσεις. Μίλησε για τη μούσα του Νίκου Χατζητρακόσια που συμβαίνει να είναι η σύζυγός του Γεωργία Παπανδρέου και έκλεισε την παρέμβασή του με μια αυτοδιοικητική πρόβλεψη. «Έχουμε συμπορευτεί με το Νίκο στην αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και προβλέπω ότι θα πορευτούμε πολλά ακόμα, σε ένα δρόμο φωτεινό», επεσήμανε.

Ακολούθησε μια άρτια και καλά δομημένη εκδήλωση, που διανθίστηκε με μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Χατζητρακόσια. Για τη συλλογή και τον ποιητή μίλησαν η φιλόλογος Σοφία Σκλείδα και η συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου. Ποιήματά του διάβασε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλλα Νικολοθανάση. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος Βάσσια Χατζηλέρη.

Στο τέλος ο Νίκος Χατζητρακόσιας χάρισε αντίτυπα της συλλογής του στους φίλους του. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν υπομονετικά, λόγω της πολυκοσμίας, να τους γράψει προσωπική αφιέρωση, δείχνοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους στο πρόσωπό του.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου