Τι δεν λέει (ακόμα) ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Αττική

 

TΗΣ ΕΥΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ο ελληνικός λαός διατύπωσε ξεκάθαρα τη βούλησή του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οι σαφέις θέσεις της ΝΔ έπεισαν τους πολίτες να την επιλέξουν, σε αντίθεση με τα «ήξεις αφήξεις» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, η στρατηγική της πρώην αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην προσπάθειά της να περιορίσει -αν αυτό είναι εφικτό- τις απώλειες στην επόμενη κάλπη, σε ένα μήνα από τώρα, προβάλλει το επιχείρημα ότι ένας πανίσχυρος και ανεξέλεγκτος πρωθυπουργός δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας συνολικά.

 Ούτε ακόμη και όσων επέλεξαν να ψηφίσουν ΝΔ στις 21 Μαΐου. Πρόκειται, προφανώς, για ένα επιχείρημα ελάχιστα πειστικό, ειδικά προς τα κοινά τα οποία στοχεύει, αυτούς που επέλεξαν Μητσοτάκη και, σήμερα, αισθάνονται προφανώς δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Αντιθέτως, πολύ πειστικότερη -τουλάχιστον για την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αττικής- θα ήταν μια διαφορετική προσέγγιση, πολύ πιο εστιασμένη στον τόπο μας.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η Δυτική Αττική έχει -διαχρονικά- σειρά θεμάτων προς επίλυση. Είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή, με θέματα ασφαλείας, αυξημένη ανεργία, άναρχη χωροταξία στην -προφανώς επιθυμητή- βιομηχανική της ανάπτυξη, ρύπανση, ελλιπή αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, των αρχαιολογικών χώρων και τόσα άλλα. 

Όλα αυτά απαιτούν ειδικές πολιτικές από το κεντρικό κράτος, ώστε να δώσουν ουσιαστική προοπτική στον τόπο μας. Και οι πολίτες αποφάσισαν ότι αυτές τις πολιτικές διαθέτει και θα εφαρμόσει πολύ πιο αποτελεσματικά μια κυβέρνηση ΝΔ.

Με αυτό το δεδομένο -που, ασφαλώς, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς- υπάρχει και μια ακόμη κρίσιμη παράμετρος, πολύ ουσιαστική για το μέλλον που θα δρομολογηθεί στη Δυτική Αττική. Η παράμετρος αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι οι πολιτικές που χρειάζεται κάθε τόπος εφαρμόζονται πολύ αποτελεσματικότερα και οι ανάγκες του γίνονται πολύ πιο «ορατές» εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις όταν, εκτός από ισχυρή εκπροσώπησή του στην κυβερνώσα παράταξη, διαθέτει παρουσία με ειδικό βάρος και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό είναι το ουσιαστικό επιχείρημα που θα έπρεπε να προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δυτική Αττική και όχι τα -αμφιβόλου πειστικότητας- περί πανίσχυρου Μητσοτάκη που πρέπει να αποφύγουμε. Διότι είναι απολύτως κατανοητό -ακόμη και σε εκείνους που επέλεξαν να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις 21 Μαΐου- ότι τυχόν σενάριο στο πλαίσιο του οποίου η Δυτική Αττική θα αποτύχει να στείλει στο Κοινοβούλιο εκπρόσωπό της και στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα σημάνει ουσιαστική αποδυνάμωση του τόπου μας. Πέρα από χρώματα και κόμματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου