Με κατάνυξη και πλήθος πιστών η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Πέτρου Φυλής

Σε κλίμα κατάνυξης και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου 2023 ο Εσπερινός και η Λιτάνευση της εικόνας για τον εορτασμό του Αγίου Πέτρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.

Προπομπός της λαμπρής τελετής τέθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής με τον μαέστρο της Νίκο Καλομοίρη ενώ της εικόνα ακολούθησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, η Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένης Λιάκου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Μίλτος Παπαδήμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κώστας Μπρέμπος και Διονύσης Βλάχος, ενώ την εικόνα σήκωσαν στους ώμους τους οι πρώην Αντιδήμαρχος και εξαίρετος παραδοσιακός ερμηνευτής Σπύρος Μπρέμπος, ο Σταύρος Κατσίλας, το μέλος του Δ.Σ της Γρίζας Γιώργος Μαρπίνης, κ.α.

Την εικόνα συνόδεψαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Γριζοφόρες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “η Φυλασία’

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού παπά Δημήτρης Παναγακόπουλος ευχαρίστησε με θερμά λόγια άπαντες για τη συμμετοχή τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις με πρώτους τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης π. Αγαθάγγελο Κόκλα και τους υπόλοιπους ιερείς, καθώς και τον κόσμο που πάντα βρίσκεται στις γιορτές των Ιερών Ναών της Φυλής.

Αύριο Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 ανήμερα του εορτασμού των Αγίων Πέτρου και Παύλου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τον Εσπερινό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου