Αυτοψία Γιώργου Πατούλη σε εμβληματικά έργα του Δήμου Φυλής

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης Αττικής από την εξέλιξη τους , προανήγγειλε νέα έργα

Γιώργος Πατούλης: Στη Φυλή έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ έργων κι αυτό οφείλεται στη Διοίκηση Παππού που μελετά, διεκδικεί και πετυχαίνει

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος: Ο Δήμος Φυλής είναι ένας Δήμος πρότυπο που δεν αφήνει ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα κονδύλι να πάει χαμένο


Την απόλυτη ικανοποίησή του από την αυτοψία που πραγματοποίησε σε μεγάλα έργα κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιουνίου 2023 στον Δήμο Φυλής, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, πραγματοποίησε αυτοψία στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Λίμνης (Αιγαίου Πελάγους, Πηνειού, Πίνδου και Καραϊσκάκη) , στους Τρεις υπερσύγχρονους Βιοκλιματικούς Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής (θέση Ζαϊτώ) και στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου. Επισκέφθηκε επίσης το Πάρκο Ηλιακής Ενέργειας στη Χωματερή, τα έργα αντιστήριξης στη Φυλή, έργα οδοποιίας και ασφάλειας καθώς και την Περιφερειακή του Αιγάλεω για την συνέχιση του σημαντικού έργου σύνδεσης της με τον Δήμο Αχαρνών.

Στη συνέχεια της επίσκεψής του, ο Γιώργος Πατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιερείς της Εκκλησίας, μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” όπου και τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

“Υποδεχόμαστε ένα φίλο με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, από το 2007 και συνεχίζουμε. Επισκεφθήκαμε το 10% των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη κι έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικης Λευτέρη Κοσμόπουλο για την παρουσία τους στον Δήμο Φυλής.


“Δήμο πρότυπο που δεν αφήνει ούτε ένα ευρώ και ούτε ένα έργο να πάει χαμένο” χαρακτήρισε ο Λευτέρης Κοσμόπουλος τον Δήμο Φυλής υπογραμμίζοντας πως η άρτια δουλειά που γίνεται από την Διοίκηση Παππού φαίνεται από το αποτέλεσμα. Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Δήμαρχο, τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και τις Υπηρεσίες του, για την άψογη συνεργασία σε όλους τους τομείς.


“Αναμορφωτή του Δήμου Φυλής γιατί και ξέρει και μπορεί να πάει την πόλη μπροστά” χαρακτήρισε ο Γιώργος Πατούλης που πήρε το λόγο στη συνέχεια, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού.

“Αυτή τη στιγμή η πόλη είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Στη Φυλή έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ έργων κι αυτό οφείλεται στον άοκνο τρόπο με τον οποίο εργάζεται η Διοίκηση Παππού και οι συνεργάτες του. Μελετάτε, διεκδικείτε και τελικά πετυχαίνετε ώστε να φτιάξουμε μια όμορφη, ξεχωριστή πόλη” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνέχεια επιγραμματικά στα έργα που επισκέφθηκε τόνισε πως σήμερα η Φυλή βρίσκεται σε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο αναμόρφωσης.

“Είναι μια πόλη που έχει βάλει πλάτη στην Αττική, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό, και της αξίζουν πολλά! Επισκεφθήκαμε ένα Πάρκο Ενεργειακής Αναβάθμισης όπου πλέον για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα θα παρέχεται μέσα από αυτό η δυνατότητα σε 1.900 ευάλωτα νοικοκυριά σε πρώτη φάση, να παίρνουν δωρεάν ρεύμα. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην χώρα και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Αυτό το έργο ξεκίνησε με σκληρό αγώνα κι έχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να βλέπουμε την υλοποίησή του” υπογράμμισε.

Επιγραμματικά αλλά εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του, αναφέρθηκε και στους τρεις Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς που πρόκειται να λειτουργήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

“Επισκεφθήκαμε τρεις από τους σημαντικότερους βιοκλιματικούς κατασκευασμένους Παιδικούς Σταθμούς. Τι σημαίνει αυτό; Δυνατότητα στις μητέρες, στους εργαζόμενους γονείς, στις μονογονεϊκές οικογένειες, να φιλοξενούνται τα παιδιά τους στους καλύτερους βρεφονηπιακούς Σταθμούς που έχουν κατασκευαστεί σε όλη την Ελλάδα. Και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που ήταν χρόνια στην Κεντρική Ένωση Δήμων της Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ξέρει πολύ καλά τι λέει” τόνισε χαρακτηριστικά.

“Από το Σεπτέμβριο θα βρίσκομαι πιο συχνά εδώ και θα το κάνω με πραγματική χαρά γιατί έχουμε να εγκαινιάσουμε και να παραδώσουμε αυτά τα τόσο σημαντικά έργα σημείωσε προσθέτοντας πως ο Δήμος Φυλής πρωτοπορεί και στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας με οδοποιία 152 χιλιομέτρων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Φυλή είναι ο Δήμος της ανθρωπιάς, της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, της συνολικής συνεισφοράς και της ανάπτυξης. Προχωράμε όλοι μαζί και σε νέα έργα που θα υπογραφούν πριν τη λήξη αυτής της θητείας. Το μέλλον μας ανήκει, γιατί ξέρουμε να διεκδικούμε” κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Περιφερειάρχης Αττικής.


Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με κόσμο και ομιλία, σε γνωστό καφέ στην Κεντρική Πλατεία Δημαρχείου (Πλατεία Ηρώων) όπου ο Γιώργος Πατούλης έτυχε θερμής υποδοχής. Τον προλόγισαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Αντιπερειφρειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου