Σείστηκε από την κρητική λύρα, τον πεντοζάλη και τον κόσμο η Πλατεία Ηρώων στο Κρητικό Γλέντι του Συλλόγου Κρητών

Από τους ήχους της κρητικής λύρας, τη φωνή του Νίκου Ζωιδάκη και τον πεντοζάλη σείστηκε η Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου, όπου εκατοντάδες Κρητών και όχι μόνο, απόλαυσαν ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στην ετήσια καλοκαιρινή κρητική βραδιά του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου «Η Μεγαλόνησος», που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος με το Δήμο Φυλής.

Με ένα μοναδικό κρητικό γλέντι ολοκληρώνονται οι δράσεις του Συλλόγου της φετινής σεζόν, υπογράμμισε στο καλωσόρισμά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Ντίνα Στεφανουδάκη κι ευχαρίστησε τα παιδιά όλων των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου για την προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά, αλλά και τους γονείς τους για τη συμπαράστασή τους. Θερμά ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού «που πάντα είναι αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις», καθώς και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η Πάρνηθα» Γιώργο Μαυροειδή «γιατί βρίσκεται πάντα δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια», όπως και τον Αναπληρωτή Δημάρχου Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργο Αντωνόπουλο που συνέβαλε στη διοργάνωση της βραδιάς και τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργο Αβράμη που στήριξε την εκδήλωση.
«Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Κρητών, στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλους και όλες που βρίσκονται σήμερα μαζί μας», έδωσε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος τόνισε ότι «απόψε στην Πλατεία Ηρώων χτυπάει η καρδιά της Κρήτης». «Ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας και να ξέρετε ότι πάντα η αγάπη μας ανταποδίδεται σε σας», υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς κι ευχήθηκε καλή διασκέδαση.


«Πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω την Κεντρική Πλατεία του Δήμου Φυλής να γεμίζει από τους Κρήτες, γιατί ξέρω ότι θα ξεφαντώσουμε και θα περάσουμε ωραία μέχρι το πρωί», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής κι επανέλαβε κι από την πλευρά του ότι «θα μα ‘στε δίπλα σας».


Το Δήμαρχο Χρήστο Παππού ευχαρίστησε θερμά και ο Νίκος Ζωιδάκης «γιατί βρίσκεται πάντα κοντά στους κρητικούς», και του αφιέρωσε μια κρητική μαντινάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση κρητικών χορών από το παιδικό χορευτικό του Συλλόγου και ακολούθησαν τα μεγάλα χορευτικά, ενώ στη συνέχει η βραδιά παραδόθηκε στο κοινό και τους ήχους της κρητικής λύρας και της φωνής του μοναδικού κρητικού ερμηνευτή Νίκου Ζωιδάκη, με τη ρακί να ρέει άφθονη συνοδευόμενη από το παραδοσιακό γαμοπίλαφο κι άλλους μεζέδες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Άγγελος Κανέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δημάρχου, Πρόεδροι Οργανισμών ΝΠΔΔ του Δήμου Φυλής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι πολιτευτές και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Βίντεο και φωτό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου