Την άμεση επαναλειτουργία του Ταχυδρομείου Ερυθρών ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δυτικής Αττικής

Με αφορμή ο κλείσιμο ταχυδρομικών καταστημάτων στη δυτική Αττική

Στο κλείσιμο σημαντικών υπηρεσιών και τραπεζικών καταστημάτων σε πόλεις της Δυτικής Αττικής τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο καταστήματος ΕΛΤΑ, στις Ερυθρές και ο προγραμματισμός κλεισίματος του καταστήματος της Νέας Περάμου , εντασσόμενα σε ένα συνολικό σχέδιο προσαρμογής έως και τερματισμού της λειτουργίας των ΕΛΤΑ.

Από τη μια τα επικαλούμενα κόστη, τα αναμενόμενα κέρδη και οι ευκαιρίες σε μια αγορά που εγκαταλείπουν σταδιακά τα ΕΛΤΑ, όπως τα αντιλαμβάνονται η Κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί κύκλοι για τους οποίους ενεργεί. Από την άλλη η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, ειδικώς των πιο απομακρυσμένων περιοχών, που πρέπει να μετακινούνται σε άλλες πόλεις ή να πληρώνουν άλλες ακριβότερες ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Κάθε λειτουργία που τερματίζεται, ότι εισάγει δυσκολίες στις ζωές των κατοίκων μιας περιοχής, ότι βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη και στο ζωντάνεμα των μικρότερων πόλεων, όλα αθροίζονται και γίνονται αιτίες και αφορμές για την εγκατάλειψή τους, για πόλεις μεγαλύτερες, όπου τα εμπόδια ζωής φαίνονται να είναι λιγότερα ή έστω λιγότερο απαγορευτικά.

Χθες το Ειρηνοδικείο, το Υποθηκοφυλακείο και άλλες Υπηρεσίες, σήμερα το Ταχυδρομείο, αύριο μπορεί τα Κέντρα Υγείας, πιθανόν και αυτά εντασσόμενα σε ένα “μεγάλο” σχέδιο εξορθολογισμού, προσαρμογής και ξαφνικού θανάτου.

Δεν είναι προοπτική τόπου αυτό και δεν είναι ελπίδα για καλύτερες μέρες. Είναι συστατικό μαρασμού και σχέδιο εγκατάλειψης και ερημοποίησης των πόλεών μας. Λόγος οργής και αγνάκτησης.

Ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία του Ταχυδρομείου Ερυθρών και δέσμευση για τη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομείου Νέας Περάμου. Τα ΕΛΤΑ μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν , όπως προβλέπεται, το ρόλο και την αποστολή τους, προσφέροντας ποιοτικές ταχυδρομικές υπηρεσίες, σε προσιτές τιμές, σε όλους τους πολίτες και οπωσδήποτε στους κατοίκους μικρότερων και πιο απομακρυσμένων περιοχών.

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αττικής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου