Με το βλέμμα στραμμένο στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται από την πύρινη λαίλαπα ο Εσπερινός του Προφήτη Ηλία Φυλής

 Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με την καταστροφική φωτιά που μαίνεται στα Δερβενοχώρια να αχνοφαίνεται από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία Φυλής, οι προσευχές όλων ενώθηκαν για να σταματήσει το κακό που για τρίτη μέρα δοκιμάζει τις αντοχές των συνανθρώπων μας και της Φύσης.

Σε αυτά τα θλιβερά γεγονότα επικεντρώθηκε και ο εμπνευσμένος λόγος του αγαπητού Ιερέα της Χασιάς και Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής, π. Δημήτρη Παναγακόπουλου, ο οποίος υπενθύμισε την άρρηκτη σχέση των προγόνων μας με το βουνό της Πάρνηθας, επισημαίνοντας πως με τα τότε λιγοστά μέσα την προστάτευαν, σε αντίθεση με όσα ζούμε σήμερα. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα και την ευχή, οι νέες γενιές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των παππούδων τους και να φερθούν στη φύση με την φροντίδα και τον σεβασμό που της αξίζει.

Ο παπά Δημήτρης εξέφρασε επίσης τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στους υπόλοιπους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής αλλά και στον κόσμο για την παρουσία του στα γραφικά ξωκλήσια της Χασιάς, όπου οι γιορτές τελούνται με ευλαβική προσήλωση.

Ένα από αυτά είναι και ο Προφήτης Ηλίας , που το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023 παραμονή της μεγάλης γιορτής, τελέστηκε ο Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, κάθε ηλικίας.

Την λαμπρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μίλτος Παπαδήμας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Μπρέμπος και Ευάγγελος Τσέβας, υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικού Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Μετά την Αρτοκλασία τελέστηκε συμβολική λιτάνευση της εικόνας στον περίβολο του Ναού απ΄ όπου οι επισκέπτες αντικρίζουν από τη μια πλευρά όλη την Αθήνα και από την άλλη την πανοραμική εικόνα της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εδώ και λίγα χρόνια με έργο του Δήμου Φυλής που συνάδει απόλυτα με το όμορφο τοπίο, η πρόσβαση έχει γίνει πολύ πιο εύκολη σε σχέση με το παρελθόν. Αυτή ήταν και η αιτία που ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δέχθηκε ευχαριστίες και δεκάδες θετικά σχόλια από τον κόσμο που ανηφόρισε για την γιορτή.

Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία, θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τον Εσπερινό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου