Χρήστος Παππούς : Παλεύουμε με αίσθημα ευθύνης για το Δήμο και πάμε τον τόπο μας μπροστά

 

Στα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη και σε αυτά που δρομολογούνται και αλλάζουν ριζικά τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, στην ομιλία του το βράδυ της Τρίτης 15 Αυγούστου, στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την πολιούχο της πόλης.


Ο Δήμαρχος Φυλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας υπογραμμίζοντας τη σημασία και τις βαθιές ρίζες του πανηγυριού της Χασιάς στην τοπική παράδοση “Το πανηγύρι της Χασιάς αποτελεί, διαχρονικά, σημείο κατανυκτικής συνάντησης για όλη την Αττική. Έχει βαθιές ρίζες στην Παράδοσή μας κι εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής είναι ο πρώτος Δήμος στην Ευρώπη που με το Πάρκο Ηλιακής Ενέργειας, το οποίο είναι υπό κατασκευή, δίνει δωρεάν ρεύμα στους δημότες, καλύπτει τις ανάγκες του και αποκομίζει παράλληλα τεράστια έσοδα από την πώληση των κιλοβατώρων που περισσεύουν.


Την ίδια ώρα με τα έργα αυτά ο Δήμος Φυλής μειώνει δραστικά και το ανθρακικό αποτύπωμα της Ελλάδος όπως υπογράμμισε και προανήγγειλε για το Σεπτέμβριο την διεξαγωγή ειδικής ημερίδας “υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης που μου έκαναν την ύψιστη τιμή να με ανακηρύξουν πρεσβευτή τους στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή και το Περιβάλλον” όπως είπε.


Ο Χρήστος Παππούς αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της καθολικής ανάπλασης της Χασιάς, που ξεκινά άμεσα, στην ανάπλαση της Πάρνηθας και τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, στο πρόγραμμα υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου που ήδη εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία ώστε όλοι οι δημότες να έχουν και δωρεάν νερό αλλά και στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν ώστε ο Δήμος Φυλής να μετεξελιχθεί σε φοιτητούπουλη της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Φυλής μοιράστηκε με τους δημότες δύο ακόμη μεγαλεπήβολους στόχους του για την επόμενη περίοδο “Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παλεύουμε και εκτιμώ θα το καταφέρουμε να δημιουργηθεί η πρώτη Κτηνιατρική Σχολή στην Αθήνα εδώ στη Χασιά. Ετοιμάσαμε τις μελέτες με το κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας ώστε να δημιουργήσουμε στη Χασιά Κέντρο Επεξεργασίας της Δασικής Βιομάζας της Πάρνηθας. Έτσι το βουνό θα ανανεωθεί, θα δοθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στους δημότες μας και με την επεξεργασία της Δασικής Βιομάζας της Πάρνηθας θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό που με το σύστημα της τηλεθέρμανσης θα διοχετεύεται δωρεάν στους δημότες. Ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή ο νέος Υπουργός. Έργα που θα φέρουν το Δήμο σε άλλη διάσταση” τόνισε.

Ολοκληρώνοντας της ομιλία του αναφέρθηκε στον τεράστιο όγκο έργων υποδομής που είναι σε διαρκή εξέλιξη και αναβαθμίζουν αλλά και επεκτείνουν το οδικό δίκτυο, πολλαπλασιάζουν τους χώρους αναψυχής, τις σχολικές υποδομές αλλά και τις παρεμβάσεις για το Περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής. Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και κυρίως στους εορτάζοντες και ευχαρίστησε τους δημότες για την εμπιστοσύνη , την αγάπη και τη στήριξή του “Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την αγάπη σας και τη στήριξή σας. Μια στήριξη που τη νιώθω καθημερινά και παίρνω δύναμη να τρέξω όλα όσα προανέφερα. Γιατί είναι μεγάλο αίσθημα ευθύνης να παλεύεις για τον δήμο που αγαπάς. Να αγωνίζεσαι για τους ανθρώπους που λατρεύεις. Να μοχθείς για τον τόπο που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, που αγάπησες και που μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Και είναι μεγάλη ικανοποίηση να πετυχαίνεις ο τόπος σου να πάει μπροστά” κατέληξε καταχειροκροτούμενος.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του


Γιορτάζει, σήμερα, η Παναγία μας.

Η μεγάλη μορφή της θρησκείας μας.

Το αιώνιο σύμβολο της μητρότητας, που τιμούν σε όλο τον κόσμο.


Γιορτάζει το Μοναστήρι μας, η ιστορική Μονή Κλειστών.

Το μοναστήρι μας που οι πρόγονοί μας έκτισαν, κατά την θρησκευτική μας παράδοση, με επιστασία της ίδιας της Παναγίας, απέναντι από την σπηλιά που φανερώθηκε η θαυματουργή Εικόνα της.

Γιορτάζει το κόσμημα της πόλης μας, ο ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής.

Γιορτάζει ο μεταβυζαντικός Ναός που λειτούργησε, ανακαινισμένος, προχθές, μετά από πολλά χρόνια.

Γιορτάζει η ιστορική πόλη της Φυλής, ο ένας από τους τρεις ακρογωνιαίους λίθους του μεγάλου μας Δήμου.

Η πόλη του στρατηγού Θρασύβουλου και του καπετάν Μελέτη και όλων των κατοίκων της που κουβαλάνε, ανά τους αιώνες, το βάρος της ιστορικής τους κληρονομιάς.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι η τρίτη, τη τάξει, γιορτή της Ορθοδοξίας.

Είναι το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως το αποκαλούν εκείνοι που θέλουν να δείξουν τη μεγάλη σημασία της γιορτής.

Γιατί δένει την θρησκευτική Πίστη του Έλληνα με το καλοκαίρι, την εποχή που τον εμπνέει περισσότερο απ’ όλες τις άλλες.

Το πανηγύρι της Χασιάς αποτελεί, διαχρονικά, σημείο κατανυκτικής συνάντησης για όλη την Αττική.

Έχει βαθιές ρίζες στην Παράδοσή μας κι εξακολουθεί να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

βρεθήκαμε, φέτος, σε αυτή τη ιστορική Πλατεία, για να γιορτάσουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ξέρουμε, όλοι, ότι αντλήσαμε δύναμη από τη δικιά μας Παναγία.

Με τη βοήθειά της σταθήκαμε απέναντι στις δυσκολίες.

Και κάτω από τη σκέπη της δουλέψαμε, δουλεύουμε με ενότητα και μεθοδικότητα, για να πάμε μπροστά το Δήμο μας. Για να προστατέψουμε το Περιβάλλον και να αναδείξουμε το πολιτιστικό του απόθεμα.

Για να αναπτύξουμε την τοπική οικονομία.

Να δώσουμε προοπτική στους νέους μας.

Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση.

Φίλες και φίλοι,

Με τη βοήθεια της Παναγίας, την ομαδική δουλειά και την ενότητα καταφέραμε, όλοι μαζί να κάνουμε πολλά έργα σε όλο το Δήμο, αλλά και στη δημοτική ενότητα Φυλής.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και τους εργαζόμενους που δούλεψαν για την επιτυχία του φετινού πανηγυριού.

Να ευχαριστήσω όλους εσάς που βοηθήσατε με τη θετική ενέργεια και τις ιδέες σας, για να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα.

Και θα σας πω σήμερα κάτι που το λέω πάντα και ξέρετε ότι είναι λόγια καρδιάς.

Παίρνω δύναμη από τη δική σας αγάπη.

Παλεύω τα προβλήματα και τα ξεπερνώ χάρη στη δική σας στήριξη.

Προχωράμε τα μεγάλα έργα που έχουν Ευρωπαϊκό πρόσημο γιατί έχουμε κοινό όραμα να προχωρήσουμε αυτόν το τόπο μπροστά.

Και είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας και την Ελλάδα, ο Δήμος Φυλής να είναι ο πρώτος Δήμος στην Ευρώπη που με το Πάρκο Ηλιακής Ενέργειας που κατασκευάζουμε να δίνουμε δωρεάν ρεύμα στους δημότες και από την πώληση των 400.000.000KW που περισσεύουν τα έσοδα του Δήμου θα είναι τεράστια.

Όπως είναι τεράστιο το νούμερο των 325MW που καταφέραμε και πήραμε άδειες παραγωγής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Πέρα από το ρεύμα και τα τεράστια έσοδα με υπολογισμούς της ΔΕΗ διακόσιοι σαράντα χιλιάδες τόνοι διοξείδιο του άνθρακα και συγκεκριμένα 241200 τόνοι μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα της Ελλάδος.

Με 100€ τον τόνο άλλα 24 εκατομμύρια έρχονται στο Δήμο.

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι’ αυτά αλλά σήμερα είναι ημέρα γιορτής και πανηγυριού.

Θα τα αναλύσουμε όλα αυτά σε ειδική ημερίδα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο με την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης που μου έκαναν την ύψιστη τιμή να με ανακηρύξουν πρεσβευτή τους στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή και το Περιβάλλον.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας προχωράμε την ανάπλαση της Πάρνηθας με ποδηλατικές διαδρομές και ανάπτυξη του ορεινού Τουρισμού.

Με το πρόγραμμα της υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου μας που εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και βρίσκεται στην διαγωνιστική διαδικασία θα είμαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας που όλοι οι δημότες θα έχουν δωρεάν νερό.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ στην σύμβαση για την ανάπλαση της Χασιάς που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 10.000.000€.

Το είχα ανακοινώσει πέρσι πιθανόν κάποιοι δεν το πίστευαν σήμερα σημειολογικά την ημέρα της Παναγίας που μετά την περιφορά υπογράψαμε τη σύμβαση και το έργο ξεκινάει άμεσα και κάνουμε τη Χασιά Αράχωβα της Αττικής. Το οραματιστήκαμε, το προχωρήσαμε και το κάνουμε πράξη.

Γνωρίζετε την προσπάθεια που έγινε και καταφέραμε να γίνει ο Δήμος Φυλής η Φοιτητούπολη της Αττικής.

Και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Πάρκο Πόλης στα Άνω Λιόσια.

Όπως επίσης η κατασκευή των φοιτητικών εστιών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πάρκο Πόλης.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την σκέψη μου για 2 νέα μεγάλα έργα για τη περιοχή μας.

Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παλεύουμε και εκτιμώ θα το καταφέρουμε να δημιουργηθεί η πρώτη Κτηνιατρική Σχολή στην Αθήνα εδώ στη Χασιά.

Ετοιμάσαμε τις μελέτες με το κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας ώστε να δημιουργήσουμε στη Χασιά κέντρο Επεξεργασίας της Δασικής Βιομάζας της Πάρνηθας στα πλαίσια της ανάπλασης της Πάρνηθας.

Έτσι το βουνό θα ανανεωθεί, θα δοθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στους δημότες μας και με την επεξεργασία της Δασικής Βιομάζας της Πάρνηθας θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό που με το σύστημα της τηλεθέρμανσης θα διοχετεύεται δωρεάν στους δημότες.

Ένα έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και το αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή ο νέος Υπουργός.

Έργα που θα φέρουν το Δήμο σε άλλη διάσταση.

Βλέπεται όλες και όλοι τα έργα υποδομής, τους δρόμους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, τις αποχετεύσεις και το νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό και όλες τις παρεμβάσεις για το Περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής.

Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη δική σας αγάπη προχωράμε δυνατά μπροστά.

Όλες και όλες μαζί, ενωμένοι μια γροθιά και είμαστε περήφανοι που είμαστε δημότες του Δήμου Φυλής.

Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου για την αγάπη σας και τη στήριξή σας.

Μια αγάπη που την ένιωθα χρόνια , αλλά σφυρηλατήθηκε τα τελευταία 9 χρόνια που έχω τη τιμή να είμαι ο δικός σας δήμαρχος.

Μια στήριξη που τη νιώθω καθημερινά και παίρνω δύναμη να τρέξω όλα όσα προανέφερα.

Γιατί είναι μεγάλο αίσθημα ευθύνης να παλεύεις για τον δήμο που αγαπάς.

Να αγωνίζεσαι για τους ανθρώπους που λατρεύεις.

Να μοχθείς για τον τόπο που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, που αγάπησες και που μεγαλώνεις τα παιδιά σου.

Και είναι μεγάλη ικανοποίηση να πετυχαίνεις ο τόπος σου να πάει μπροστά.

Να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας τον κ Αθηναγόρα για την άριστη σχέση που έχει με τον Δήμο μας και αφήνω στο τέλος το Παπαδημήτρη μας, τον ακούραστο εργάτη της Χασιάς που έχει αφιερωθεί ψυχή τε σώματι σε αυτόν τον τόπο.

Που είναι πρωτεργάτης στη θρησκευτική παράδοση

και ένιωσα μεγάλη συγκίνηση Παπαδημήτρη

που τελειώσαμε τη Βυζαντινή μας εκκλησία, την ανακατασκευάσαμε πλήρως και τη λειτούργησες προχθές.

Και πρώτα ο Θεός θα είναι το πρώτο εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης που θα έχει μέσα όλη τη κληρονομιά της περήφανης Χασιάς.

Ένα έργο που θα το εγκαινιάσει πρώτα ο Θεός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στις αρχές του Σεπτέμβρη.


Σας ευχαριστώ, όλους, από καρδιάς!


Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους σας και ιδίως στους εορτάζοντες.

Χρόνια Πολλά στην πόλη μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου