Με θρησκευτική ευλάβεια η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου στο Ζεφύρι

Με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου, κορυφώθηκαν την Κυριακή 27 Αυγούστου οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις εις μνήμην του Αγίου στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Παναγίας Γρηγορούσας στη Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής του Αγίου, το Σάββατο 26, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, και συνεχίστηκαν ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 27 Αυγούστου, με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία το πρωί και το απόγευμα με τον Αρχιερατικό Εσπερινό Προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Φυλής και Προϊστάμενου του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων π. Τίτο Χρήστου και με τη συμμετοχή ιερέων από άλλους ναούς της περιοχής.

Στην εικόνα απέδωσε τιμές η φιλαρμονική του Δήμου Φυλής υπό το μαέστρο Νίκο Καλομοίρη και μέλη του συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές ενώ την συνόδευσε πλήθος πιστών, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι,Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Τους ιερείς,τους πιστούς για την πυκνή συμμετοχή τους αλλά και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευχαρίστησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης π. Άγγελος Κανέλος και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

VIDEOS και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου