Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα εντάχθηκαν στο στόλο του Δήμου Φυλής


 

Με τρία καινούργια ελαφρά φορτηγά ενισχύθηκε ο στόλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής. Τα νέα οχήματα που, με τις αντίστοιχες μετατροπές, θα χρησιμοποιούνται ως πυροσβεστικά ή εκχιονιστικά, εντάχθηκαν την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, αλλά η διαδικασία προμηθείας και τοποθέτησης κρατικών πινακίδων έχει αρχίσει από πέρσι.
Με την προσθήκη των νέων οχημάτων αναβαθμίζονται οι δυνατότητες του Δήμου Φυλής, στην πυροφύλαξη και πυρόσβεση, καθώς, λόγω της τετρακίνησης, μπορούν να επιχειρούν, γρήγορα, σε δύσβατα εδάφη.
Στόχος του Δήμου Φυλής είναι να έχει, στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, εξοπλισμένα και έτοιμα προς χρήση έντεκα οχήματα, γεγονός που του αυξάνει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.
Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης, μπορεί ο Δήμος Φυλής να είναι ενταγμένος και να λειτουργεί στο πλαίσιο του εθνικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει καταστρώσει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και να μην έχει αυτός την ευθύνη της πυρόσβεσης, ωστόσο, χάρη στην ετοιμότητά του έχει πολλές φορές, τα τελευταία χρόνια, αποσοβήσει μεγάλες πυρκαγιές. Σε αρκετές περιπτώσεις, είτε έχει φτάσει πρώτος στον τόπο του συμβάντος, λόγω εγγύτητας, είτε έχει δώσει μόνος τη μάχη, όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι απασχολημένες σε άλλα μέτωπα.
«Αυτός είναι ο λόγος που εμείς προτρέπουμε τους συνδημότες μας να ενημερώνουν πρώτα το Κέντρο της Πυροσβεστικής (199), ώστε η Πολιτική Προστασία να γνωρίζει αμέσως το περιστατικό. Εμείς σπεύδουμε αμέσως, γιατί είμαστε συνδεδεμένοι με το Κέντρο της Πυροσβεστικής», επισημαίνει.
Ο Μιχάλης Οικονομάκης τονίζει ότι ο Δήμος Φυλής δίνει μεγάλη σημασία στην πυροφύλαξη και στην έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση, με στόχο να ελεγχθεί η φωτιά εν τη γενέσει της. «Μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου θα προχωρήσουμε σε επικαιροποίηση και επανασχεδιασμό του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου, με βάση τα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συνεργασία των εθελοντών και των συνδημοτών μας, που πρέπει να αποφεύγουν τη δημιουργία εστιών φωτιάς στην ύπαιθρο. Ένας μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, οφείλεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής, σε επιπολαιότητα», υπογραμμίζει και καταλήγει.
«Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί συλλογικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων Κεντρικής Διοίκησης-Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως, επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για φυσικές καταστροφές, γνωρίζει τη σημασία της ετοιμότητας του Δήμου και της συνεργασίας των συνδημοτών μας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων. Γι αυτό και το δόγμα μας είναι ότι εμείς προσπαθούμε να είμαστε ανά πάσα στιγμή μάχιμοι. Τόσο για να εφαρμόσουμε το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας, όσο και για να επιχειρήσουμε μόνοι μας αν η Πολιτεία αδυνατεί να επέμβει».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου