Κλίμα αισιοδοξίας και Απονομές για την ολοκλήρωση του 1ου Κύκλου Σεμιναρίων του Μελισσοκομικού Συλλόγου Φυλής “η Πάρνηθα”

Χρήστος Παππούς: Θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε να επουλωθούν οι πληγές της Πάρνηθας

.




Με μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας με νέους στόχους και όραμα, ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος σεμιναρίων για Αρχάριους Μελισσοκόμους που διοργάνωσε δωρεάν για τους συμμετέχοντες και με απόλυτη επιτυχία, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Φυλής “η Πάρνηθα”.

Έτσι το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου “Νικόλαος Λιάκος” της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, ήρθε η ώρα της απονομής των πιστοποιήσεων για τους 25 συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν τα μαθήματα 200 συνολικά ωρών υπό την διδασκαλία των εξαίρετων Γεωπόνων Χρήστου Χαριζάνη και Βαγγέλη Φύτρου.

Ωστόσο όπως είπε κατά το σύντομο χαιρετισμό του πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Νικολακάκης, τα ωραία δεν σταματούν εδώ καθώς για τους επόμενους κύκλους σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν έχουν δηλώσει επιθυμία για συμμετοχή 230 άτομα.

Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει με ιδιαίτερα θερμά λόγια τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους και Αναπληρωτές Δημάρχους, επισημαίνοντας πως: Χωρίς την στήριξή τους δεν θα είχε ξεκινήσει αυτό το σημαντικό έργο που έχει οδηγήσει στον σχεδιασμό ενός Πρότυπου Μελισσοκομικού Κέντρου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Μιχάλης Νικολακάκης εξάλλου αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο αλλά και τους στόχους του Συλλόγου Μελισσοκόμων Φυλής τονίζοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, κύριοι πρόεδροι των μελισσοκομικών συλλόγων, αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Ο μελισσοκομικός Σύλλογος Δήμου Φυλής ΄΄ η Πάρνηθα΄΄ σας καλωσορίζει σε μια ιδιαίτερη γιορτή της μελισσοκομίας για την ολοκλήρωση του 1ου Μελισσοκομικού Σεμιναρίου 200 ωρών που πραγματοποιήθηκε εδώ στην Χασιά.

Στην σημερινή γιορτή δε θα μιλήσουμε για προβλήματα.

Θα μιλήσουμε για τα έργα μας που είναι τα παρακάτω:

  • Δημιουργήσαμε το πρώτο στην Ευρώπη Πρότυπο Μελισσοκομικό Κέντρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Δήμου Φυλής η “Πάρνηθα”, που σε αυτό θα γίνονται οι εκπαιδεύσεις νέων μελισσοκόμων. Θα υπάρξει επίσης στενή συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Τμήματος Μελισσοτροφίας για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του, αναλύσεις μελισσών για ασθένειες και κοινές θεραπείες.
  • Το Πρότυπο Μελισσοκομικό Κέντρο θα μπορεί να είναι επισκέψιμο σε όλους τους πολίτες καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Καταφέραμε στο 60 % εκατό την ομοιογένεια παραγωγής των μελιών μας.
  • Καταφέραμε και συντάξαμε έναν αναλυτικό Οδηγό Εκπαίδευσης για τα σεμινάριά μας
  • Καταφέραμε να μάθει ο κόσμος το μέλι του μελισσοκομικού Συλλόγου Δήμου Φυλής ΄΄ η Πάρνηθα΄΄ και να το εμπιστεύεται
  • Καταφέραμε να βάλουμε στην ετικέτα μας ως brand name το ΄΄ “Δρυμός Πάρνηθας”
  • Ο Σύλλογος προχώρησε στην Έκδοση Ταυτοτήτων των μελών του και με την εκπαίδευσή των μελισσοκόμων να αποτελούν μέλη της πολιτικής προστασίας του Δήμου Φυλής
  • Συμμετοχή του Συλλόγου στην κορυφαία διοργάνωση “Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης” στον ξενοδοχειακό κλάδο που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στον Άλιμο.
  • Με λίγα λόγια η μελισσοκομική δραστηριότητα στον Δήμο φυλής αναπτύσσεται

Δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη:

  • Δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην Πάρνηθα (που θα φέρει το όνομα “Χρήστος Παππούς΄΄) ώστε οι μελισσοκόμοι να ασκούν την μελισσοκομική τους δραστηριότητα άφοβα.
  • Να μπούμε στους καταλόγους της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του υπουργείο πολιτισμού, ώστε ο τόπος να γίνει τουριστικός προορισμός
  • Να συλλέξουμε τα αδέσποτα μελίσσια γιατί παρεμποδίζουν την άσκηση της μελισσοκομικής δραστηριότητας των επαγγελματιών
  • Σεμινάρια – ημερίδες
  • ΄΄Πάμε μέλισσα΄΄ σε σχολεία και πολίτες
Κλείνοντας αναφέρω ότι πρωταρχικός στόχος μας είναι, τα μελισσοκομικά σεμινάρια και οι δράσεις του Μελισσοκομικού Συλλόγου του Δήμου Φυλής ν' αποτελέσουν θεσμό και να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το ενδιαφέρον για τη Μελισσοκομία σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου ζωής που οδηγεί σε νέες εμπειρίες , ιδέες, κατακτήσεις και προκλήσεις.

Ο μελισσοκομικός κλάδος είναι ένας κλάδος προσφοράς, δημιουργικής δράσης, ανταλλαγής απόψεων και ανάπτυξης.

Από την πλευρά μας ως Σύλλογος θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να σας βοηθήσουμε να αναδειχθείτε σε άρτιους μελισσοκόμους με νέες ιδέες και δημιουργικότητα.

Καλή αρχή, καλή επιτυχία στην νέα σας μελισσοκομική δραστηριότητα.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του, έδωσε τα θερμά σου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου αλλά και στους συμμετέχοντες στον 1ο Κύκλο του Σεμιναρίου διαβεβαιώνοντας όλους τους ότι ο Δήμος Φυλής θα σταθεί συνοδοιπόρος στην προσπάθειά τους. Τόνισε επίσης πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν ώστε οι πληγές της Πάρνηθας από την πρόσφατη πύρινη λαίλαπα να γίνουν παρελθόν. “Είμαστε εδώ για ν' αναζωογονήσουμε την Πάρνηθα” τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η Πρόεδρος των Μελισσοκόμων Αττικής κα Μαρία Κοκκίνου, Μελισσοκόμοι του Δήμου Φυλής, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Αναπληρωτές Δήμαρχοι, υποψήφιοι για τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και πολύς κόσμος που αγαπά τον υπέροχο κόσμο της Μέλισσας.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και  πλούσιο φωτογραφικό υλικό μέρος του οποίου φέρει την “υπογραφή” του Νίκου Κουρέα.


Φωτό Νίκος Κουρέας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου