Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Δήμου Φυλής για την μετάβαση σε δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία

 Χρήστος Παππούς : “Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε αυτήν την πόλη προς όφελος των πολιτών”


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Φυλής με τίτλο «Μετασχηματισμός του Δήμου Φυλής σε μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία», την Παρασκευή 15/09/2023, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 21ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων (European Week Of Regions and cities 2023).

Η εκδήλωση αφορούσε ουσιαστικά στην παρουσίαση και στην έναρξη διαβούλευσης για την Νέα Πράσινη Τοπική Αναπτυξιακή Στρατηγική του Δήμου Φυλής. Μια νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική του Δήμου που αποσκοπεί στον μετασχηματισμό του σε μια δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία, με μια οικονομία ανταγωνιστική και αποδοτική ως προς την χρήση πόρων και πάντα με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Παππούς ανέφερε πώς:

«Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές κάνουν ακόμα πιο επίκαιρη την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει στο Δήμο Φυλής για μια νέα Αναπτυξιακή στρατηγική με την μορφή της Τοπικής Πράσινης Συμφωνίας.

Ευρύτερη φιλοδοξία μας είναι, η νέα στρατηγική που είναι βασισμένη στο στρατηγικό εργαλείο των Τοπικών Πράσινων Συμφωνιών (Local Green Deal) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποτελέσει ένα ουσιαστικό, πρακτικό εργαλείο για την επίτευξη των μέσο και μακροπρόθεσμων στόχων του Δήμου μας, σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς του.

Τα ήδη διαμορφωμένα διεθνή πλαίσια και οι διάφορες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την βιώσιμη ανάπτυξη , σε συνδυασμό με το όραμα του Δήμου για μια νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική, δείχνουν ότι τώρα είναι η στιγμή να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία σε τοπικό επίπεδο, καθιστώντας έτσι τον Δήμο Φυλής τον πρώτο Δήμο της χώρας που με μια Τοπική Πράσινη Συμφωνία.»

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας τις νέες προκλήσεις και την αναγκαιότητα της πράσινης μετάβασης για την κοινωνική ευημερία και τη μείωση της φτώχειας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός στην αναγκαιότητα αλλά και τον τρόπο της μετάβασης χαιρετίζοντας παράλληλα την εξαιρετική προσπάθεια του Δήμου Φυλής προς αυτή την κατεύθυνση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Περιφέρειας Αττικής.



Πιο συγκεκριμένα o κ. Πανταζάτος Παναγιώτης αναπληρωτής προϊστάμενος της ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) παρουσίασε το πλαίσιο της πολιτικής συνοχής και τις ευκαιρίες για τις πόλεις ενώ ο κ. Σπηλιώτης Άγγελος Προϊστάμενος της Μονάδας Α (Προγραμματισμού και Αξιολόγησης) της ΕΥΔΠ «Αττική», παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες τα μέτρα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου ΠΕΠ Αττικής. Ακολούθησε η κ. Αργυρώ Παρασκευοπούλου, στέλεχος Περιφέρειας Αττικής και υπεύθυνη δράσης του Δικτύου Climattica, η οποία αναφέρθηκε στο Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή ΠΕΣΚΑ, τονίζοντας την ανάγκη υλοποίησης δράσεων.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση της Τοπικής Πράσινης Συμφωνίας του Δήμου, βάζοντας την βάση για μια ουσιαστική και δημόσια διαβούλευση στην συν διαμόρφωση του κοινού οράματος για την πόλη. Tην επιμέλεια της παρουσίασης είχε η κ. Μαρίνα Νικολοπούλου, Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου.

Ακολουθούν βίντεο χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου