Ξεκινά το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών / Λογοθεραπείας στους Παιδικούς Σταθμούς Άνω Λιοσίων - Σπεύσατε για συμμετοχή

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Από τη βρεφική έως και την ενήλικη ζωή έχουμε την ανάγκη να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε. Η ομιλία αποτελεί μια θεμελιώδη λειτουργία που επιτρέπει στο παιδί να επικοινωνεί, να σκέφτεται, να μαθαίνει, να εκφράζει και να ικανοποιεί τις ανάγκες και επιθυμίες του. Συμβάλλει στη συναισθηματική του ολοκλήρωση και στην κοινωνικοποίησή του.

Έτσι και εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της ομιλίας και συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά, το Πρόγραμμα Πρόληψης Μαθησιακών Δυσκολιών–Λογοθεραπείας.

Στους Παιδικούς Σταθμούς, το πρόγραμμα υλοποιείται με την εποπτεία της λογοθεραπεύτριας κας Μουρκογιάννη Σπυριδούλας, η οποία θα πραγματοποιήσει Test Αξιολόγησης στα παιδιά των τμημάτων με χρονολογία γέννησης το 2020. Οι αξιολογήσεις, γίνονται με ευχάριστες για τα παιδιά δραστηριότητες στο χώρο του παιδικού σταθμού. Αρχικά, θα αξιολογηθούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020 και σε δεύτερο χρόνο τα παιδιά του δευτέρου εξαμήνου του 2020. Για τα αποτελέσματα της Λογοθεραπευτικής Εκτίμησης οι γονείς θα ενημερωθούν με απόρρητη επιστολή.

Η έγκαιρη ανίχνευση δυσκολιών στην έκφραση του λόγου και στην άρθρωση, είναι σημαντικός παράγοντας για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς στις επόμενες βαθμίδες εκπαίδευσης και οι γονείς είναι σημαντικό να ενημερωθούν έγκαιρα και υπεύθυνα για τη σχολική ετοιμότητα των παιδιών τους.Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

Παιδικών/Βρεφικών Σταθμών

Παναγιώτης Καμαρινόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου