Κατάνυξη στον Εσπερινό για τη Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Φυλή

 Με βαθιά κατάνυξη γιορτάστηκε απόψε 25 Σεπτεμβρίου 2023 στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια στον προαύλιο χώρο του Κοιμητηρίου της Φυλής.

Απόψε παραμονή της γιορτής εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ αύριο το πρωί ανήμερα της γιορτής του Αγίου θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον βίο του αγαπημένου μαθητή του Ιησού Χριστού και συγγραφέα του 4ου Ευαγγελίου και της Αποκάλυψης αναφέρθηκε στο κήρυγμα του, μετά το μυστήριο , ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής π. Δημήτριος Παναγακόπουλος με κεντρική διδαχή το “αγαπάτε αλλήλους” που μας κάνει όπως ανέφερε καλύτερους ανθρώπους. Παράλληλα ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους πιστούς αλλά και τη Διοίκηση του Δήμου για τη σταθερή στήριξή τους στα παρεκκλήσια της Φυλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου που έκανε θυρανοίξια μόλις το Μάιο του 2021, με τη συνδρομή των ενοριτών έχει αγιογραφηθεί ήδη σε μεγάλο ποσοστό ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η περίφραξη του με την τοποθέτηση ασφαλούς σιδερένιας πόρτας ώστε να προστατεύεται και το Κοιμητήριο και ο Ιερός Ναός.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Φυλής Ελένη Λιάκου, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Κατσίλας και ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Αλλάζουμε Διονύσης Βλάχος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου