“Νότες” Αρβανίτικης Παράδοσης στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στα Άνω Λιόσια

Με άρωμα Αρβανίτικης Παράδοσης και βασιλικού τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Εσπερινός για την μεγάλη Γιορτή της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης στα Άνω Λιόσια χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μέρα της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, αποτελούσε για την πόλη των Άνω Λιοσίων μεγάλη παραδοσιακή γιορτή με πανηγύρι στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Φέτος το πανηγύρι δεν αναβίωσε λόγω των θλιβερών γεγονότων που πλήττουν τη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία. Ωστόσο, οι Γριζοφόρες του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “η Γρίζα” πλαισίωσαν τον Τίμιο Σταυρό χαρίζοντας στην εκκλησία την εικόνα αλλοτινών καιρών.

Στην κατάμεστο από κόσμο Πολιούχο Ιερό Ναό έδωσαν το παρών ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Αναπληρωτές Δήμαρχοι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων του τόπου.

Το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, θα τελεστεί η Θεία πανηγυρική Δοξολογία.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο από τον Εσπερινό και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου