Με την σκέψη στραμμένη στους πληγέντες συνανθρώπους μας ο εορτασμός της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την σκέψη όλων, κοντά στους πληγέντες από τις πλημμύρες συνανθρώπους μας, εορτάστηκε η Παναγία Γρηγορούσα στο Ζεφύρι.

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023 ανήμερα της γιορτής της Πολιούχου του Ζεφυρίου τελέστηκε η μεγαλόπρεπη λιτάνευση της εικόνας με προπομπό της Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Ζεφυρίου καθώς στο Ναό της Παναγίας Γρηγορούσας εκτελούνται οι εργασίες αποπεράτωσής του.

Ωστόσο, ο Προϊστάμενος των Ιερών Ναών πατέρας Άγγελος Κανέλλος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε του χρόνου η Παναγία του Ζεφυρίου να γιορταστεί στο σπίτι της. Ευχαρίστησε επίσης, με θερμά λόγια το Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αγαθάγγελο Κόκλα , τον Αρχιερατικό Επίτροπο Φυλής π. Τίτο Χρήστου, τους πατέρες από όλες τις Ενορίες που συμμετείχαν, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τους Βουλευτές Θανάση Μπούρα και Ευάγγελο Λιάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλο, τους Αντιδημάρχους, τους υποψήφιους για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές καθώς και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στον εορτασμό.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος δεν πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω των πυρκαγιών που έπληξαν τον Δήμο Φυλής αλλά και των πρόσφατων πλημμυρών.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου