Με θρησκευτική ευλάβεια η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

 Με κατάνυξη γιορτάστηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της υπομονής και της συγχώρεσης, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του ναού πατέρα Μηνά Αλεξιάδη, ιερείς της Μητρόπολης και ναών της περιοχής.

Την εικόνα και τα ιερά λείψανα του Αγίου συνόδεψαν με ευλάβεια ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Αναπληρωτές Δημάρχου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και δεκάδες πιστοί ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής και παραστάτες της ήταν άνδρες και γυναίκες του συλλόγου “Ευκλείδης” Αχαρνών ενδεδυμένοι με ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές.

Ο διήμερος θρησκευτικός εορτασμός του Αγίου ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με Όρθρο και Θεία Λειτουργία και κορυφώθηκε το απόγευμα με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας και την λιτάνευση της εικόνας και των οστών του Αγίου.

Την Κυριακή το πρωί εψάλη Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη Τράπεζα της Αγάπης την οποία παρέθεσε ο εφημέριος του Ι.Ν. π. Μηνάς Αλεξιάδης και παρακάθησαν όλοι οι πιστοί που μετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ιερό ευχέλαιο και ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά υπέρ της αναδάσωσης των εκτάσεων που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά της 22ας Αυγούστου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου